Eigenlijk is loopbaanbegeleiding via de VDAB loopbaancheques ‘spotgoedkoop’. Je moet wel aan de voorwaarden voldoen natuurlijk.
Je hebt recht op 2 cheques van 40 euro (in totaal dus 80 euro)
Voor je 1e cheque krijg je 4u begeleiding
Voor je 2e cheque krijg je 3u begeleiding
Dit is een zeer kleine investering die je zelf doet. Voor de 7u individuele begeleiding betaal jij 80 euro terwijl de werkelijke waarde 1188 euro is (incl BTW). Dit wil zeggen dat je 10 of 13,3 euro per uur betaalt voor respectievelijk cheque 1 of 2.
Om je een idee te geven: bij een psycholoog of therapeut betaal je al snel 50 euro per uur.
Voldoe ik aan de voorwaarden van de VDAB loopbaancheques?
Er zijn een aantal basiscriteria waar je moet aan voldoen om de loopbaancheques te kunnen gebruiken waaronder je woont in Vlaanderen of Brussel, je bent minimum 7 jaar werkervaring, Je bent op dit moment professioneel actief (verbonden aan een werkgever of hebt een zelfstandige statuut): je werkt dus voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige, ... En natuurlijk zijn er ook uitzonderingen.
Heb ik recht op loopbaancheques als ik in mijn opzegtermijn zit?
Kort door de bocht: ja, en dat zowel als je je opzeg moet uitdoen of niet. Wat hier het belangrijkste is is wat er op je C4 document staat. Zolang je nog onder contract bent bij je werkgever heb jij recht op je loopbaancheques (als je ook aan de andere voorwaarden voldoet natuurlijk.
Waar je best goed op let is het feit dat je maar 1 loopbaancheque per keer kan bestellen. Je volgende VDAB loopbaancheque kan je pas bestellen als de vorige 4u gecoacht werden en je 1e cheque in het VDAB systeem is afgesloten. Wil jij graag je beide cheques gebruiken tijdens je opzegtermijn? Zorg er dan voor dat je eerste cheque is opgebruikt binnen die termijn en je je 2e cheque ook aanvraagt binnen die termijn. Ben je bij het afronden van de eerste cheque ondertussen werkloos, dan zal je je 2e cheque niet meer kunnen aanvragen.
Bestel snel je VDAB loopbaancheque via Mijn Loopbaan en kies ondertussen je favoriete loopbaancoach om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen.
Kan ik als zelfstandige / freelancer / ondernemer de loopbaancheques aanvragen?
Zeker weten.
Zelfstandige / freelancer / ondernemer wordt eigenlijk gezien als ‘onder contract’, al is het bij jezelf. Vraag je loopbaancheques aan via Mijn Loopbaan of bel het gratis nummer 0800 30 700 dat elke werkdag open is van 8u tot 19u.
Kan ik als leerkracht loopbaancheques aanvragen als mijn contract is verlopen?
Ja!
Een van de uitzonderingsmaatregelen is deze “Je bent leerkracht en gaf les van 1 september tot en met 30 juni. Tijdens de zomermaanden, in juli en augustus, ben je niet onder contract. Toch heb je dan recht op loopbaancheques“.
Bestel je loopbaancheques via Mijn Loopbaanen neem contact op met je favoriete loopbaancoachvoor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Kan ik als uitzendkracht of interimmer loopbaancheques aanvragen?
Ja!
Dit is uitzonderingsmaatregel 3: Ben je uitzendkracht of interimmer op het moment van je aanvraag van je loopbaancheque? Heb je minimum 7 jaar werkervaring in totaal? Dan heb je recht op loopbaancheques.
Je loopbaancheques kan je bestellen via Mijn Loopbaanen ondertussen al op zoek gaan naar een coach die goed bij je pastvoor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Kan ik loopbaanbegeleiding met loopbaancheques volgen tijdens ziekte?
Ja!
Dat is een van de uitzonderingsmaatregelen: Als je in ziekteverlof bent of op de mutualiteit staat (terwijl je onder contract bent) dan heb je recht op je VDAB loopbaancheques.
Je kan deze gewoon aanvragen via Mijn Loopbaanen je favoriete coach contacteren voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Ik heb een burn-out, mag ik loopbaanbegeleiding met loopbaancheques volgen?
Neen, niet als het gaat over het herstellen van burn-out. Daarvoor raadpleeg je best je huisarts, psycholoog of stress- en burn-out coach. Ook A-Lissome heeft stress- en burn-out coaches. Die herken je door het ‘VESB’ label (Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out coaches) bij de individuele profielen van de coaches. Twijfel je? Neem dan contact met ons op.
Wanneer tijdens een traject loopbaanbegeleiding ontdekt wordt dat je kampt met verschijnselen van stress- en burn-out verwijzen we je graag eerst door naar je huisarts voor we je loopbaangebeleiding verder zetten.
Het voorkomen van burn-out of het terugkeren naar de werkvloer na herstel mag wel met de loopbaancheques.
Mag mijn werkgever me verplichten mijn loopbaancheques te gebruiken?
Absoluut niet.
Je loopbaancheques zijn op jouw persoonlijke naam. Jij vraagt ze aan, jij bepaalt bij welk instituut je je laat begeleiden, bij welk coach en op welke professionele onderwerpen.
Het is jouw loopbaan en jij beslist. Jij bepaalt dus wanneer, hoe en waar jij je loopbaancheques gebruikt.
Je werkgever mag je niet verplichten om ze in te zetten als alternatief voor interne coaching of training, outplacement, werving en selectie of begeleiding bij herstructurering.
Je werkgever mag wel als 3e betaler optreden. Meer informatie hierover vind je hier.
Wil je zelf je loopbaancheques gebruiken? Vraag ze dan aan via Mijn Loopbaan en vraag al een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met je loopbaancoach.
Je werkgever mag als het ware als derde betaler of sponsor optreden. Dat wilt zeggen dat je werkgever je loopbaancheque van 40 euro betaalt, of aan jou terugbetaalt. Zo draagt je werkgever ook bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling via de loopbaanbegeleiding en dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Je werkgever mag wel niet beslissen in welk instituut of bij welke loopbaancoach je gaat, laat staan kiezen welke professionele topics of thema’s je wilt bespreekbaar maken met je coach.
Bestel snel je loopbaancheque via Mijn Loopbaan en contacteer ondertussen je favoriete loopbaancoach voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Mag ik de loopbaancheques van iemand anders gebruiken? Mag iemand anders mijn loopbaancheques gebruiken?
Nee en Nee.
Loopbaancheques zijn een persoonlijk gegeven en niet overdraagbaar naar iemand anders. Elk individu dat voldoet aan de voorwaarden heeft elke 6 jaar recht op 2 loopbaancheques. Anderen mogen jouw loopbaancheques niet gebruiken en jij mag de loopbaancheques van iemand anders niet gebruiken.
Je mag alleen je eigen loopbaancheques gebruiken en die kan je zelf bestellen via Mijn Loopbaan.
Elke 6 jaar kan je 2 VDAB loopbaancheques bestellen, als je blijft voldoen aan de voorwaarden. De eerste loopbaancheque van 40 euro geeft je recht op 4u loopbaanbegeleiding, de volgende cheque van 40 euro geeft je recht op 3u loopbaanbegeleiding.
Hiermee kunnen zeker al een aantal van je loopbaanvragen worden beantwoord. We merken echter, dat afhankelijk van de vragen die je hebt 7u soms nipt is. En toch, in 7u kan je echt al bergen verzetten.
Doe nu de aanvraag van je loopbaancheque via Mijn Loopbaan en neem al contact op met je favoriete loopbaancoach voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Hoe lang duurt het voor ik mijn loopbaancheques krijg?
Eerst doe je de aanvraag van je loopbaancheque via Mijn Loopbaan.
Na het bestellen van je loopbaancheque controleert de VDAB of je voldoet aan de voorwaarden en dus recht hebt op de loopbaancheque, of niet.
Indien wel, dan krijg je een betalingsaanvraag. Betaal zo snel mogelijk.
6 dagen na je betaling ontvang je normaalgezien je VDAB loopbaancheque. Deze komt binnen per e-mail. Heel deze uitleg kan je volgen in dit stappenplan.
Komt je loopbaancheque voor welke reden dan ook niet binnen, dan kan je naar het gratis nummer 0800 30 700 bellen. Dat is elke werkdag van 8u tot 19u open. Of je kan mailen op lb.cheques@vdab.be
Ik wil mijn loopbaanbegeleiding met loopbaancheques snel starten. Wanneer kan ik en afspraak krijgen?
We werken op vertrouwen dus bij ons kan je ook starten als je je loopbaancheque nog niet hebt. Wel moet je in orde zijn met de VDAB administratie wat betreft de overeenkomst en het handtekeningenblad. Check dus zeker voor je opstart of je aan alle voorwaarden voldoet.
Hoe snel je kan starten met je loopbaanbegeleiding hangt af van de keuze van je coach/locatie en jouw agenda/de agenda van je coach. Soms kan dat al binnen enkele dagen, soms is dat 1 à 2 weken wachten en soms nog langer.
We begrijpen uiteraard dat er situaties zijn waarin je snel vooruit wilt. Bespreek het dus gewoon met je loopbaancoach, bekijk de mogelijkheden en ofwel wacht je misschien even tot je coach beschikbaar is, ofwel start je bij een andere A-Lissome coach die snel kan starten. Jij beslist.
Ik wil loopbaanbegeleiding met loopbaancheques! Hoe start ik?
Na je beslissing om met loopbaanbegeleiding te starten, met de loopbaancheques, zijn er een aantal zaken die je moet doen. We leggen het je stap voor stap uit.
Wanneer kan ik best mijn loopbaancheques bestellen?
Eigenlijk bestel je je loopbaancheques best zo snel mogelijk na je beslissing tot loopbaanbegeleiding. Of ten laatst 2 weken voor je eeste sessie als je daar de tijd voor hebt. Je eerste sessie dien je binnen de 3 maanden op te nemen.
Wat gebeurt er nadat ik mijn loopbaancheques besteld heb?
Als je je loopbaancheques hebt aangevraagd voor je loopbaanbegeleiding, zijn er een aantal richtingen mogelijk. We leggen ze een voor een uit en geven ook een 'wat te doen als' mee.
Wat als ik mijn digitale loopbaancheque (van Edenred) niet ontvang via mail?
Check altijd eerst je spam, want daar komen de mails van Edenred dikwijls terecht.
Wil je zeker zijn dat die mails toch in je inbox komen, voeg dan het Edenred emailadres vdab@vdab.be.edenred.info als een betrouwbare contactpersoon toe in je mailing programma.
Je kan ook altijd dat mailadres gebruiken om te zoeken in je maibox.
Vind je je loopbaancheque dan nog niet (of de betalingsaanvraag), mail dan naar lb.cheque@vdab.be
Wat als ik de digitale loopbaancheque verlies (de mail van Edenred) voor ik die kon afgeven?
Zoek in je mailbox misschien nog eens onder het mailadres vdab@vdab.be.edenred.info of subject ‘Jouw loopbaancheque’.
Ben je je loopbaancheque kwijt? Geen probleem! Je kan
Een duplicaat opvragen via mail naar lb.cheque@vdab.be en deze dan bezorgen aan je loopbaanbegeleider
Je gestructureerde boodschap van je loopbaancheque opzoeken in Mijn Loopbaan en samen met je VDAB klantnummer bezorgen aan je loopbaancoach
Waar / Hoe kan ik de status van (de bestelling) van mijn loopbaancheque opvolgen?
Op de website van de VDAB, bij Mijn Loopbaan log je in, net zoals bij de aanvraag van je loopbaancheque.
Ga naar de pagina van de loopbaancheques (onderaan vind je daar een link voor) en klik op details om meer informatie te verkrijgen.
Dit is de informatie die je te zien krijgt:
Aangevraagd - datum
Besteld - datum
Beschikbaar - datum
Is je loopbaanbegeleiding gestart dan zie je ook die informatie verschijnen van geregistreerde uren.
Ik gebruik loopbaancheques, hoe / wanneer kan ik van loopbaancentrum of coach wisselen?
Wisselen van loopbaancentrum of coach kan wel, maar enkel tussen 2 loopbaancheques in. Binnen 1 loopbaancheque dien je binnen het zelfde centrum en bij dezelfde coach te blijven.
Voorkom deze verandering door op voorhand een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek te doen. Na het intake gesprek heb je ook nog het recht op je begeleiding kostenloos stop te zetten, maar niet meer als je in de verdieping van de gesprekken zit.
Bespreek dit zeker met je coach. Hij/zij zal je hier met veel plezier in begeleiden.
Wat moet ik doen als het me niet lukt om mijn 2e loopbaancheque te bestellen?
Als het je niet lukt om je 2e loopbaancheque te bestellen en je krijgt een foutboodschap zit er veel kans in dat je loopbaancoach is vergeten je loopbaancheque af te sluiten. Neem contact op met je loopbaancoach, via mail, telefoon of de individule contactformulieren. Geef aan dat je je 2e loopbaancheque niet kan bestellen en vraag of de eerste al werd afgesloten in het VDAB systeem.
Wat als ik geen recht (meer) heb op loopbaancheques?
Voor alles is er een oplossing. Zowel met als zonder loopbaancheques kan je terecht bij een A-Lissome loopbaancoach.
Heb je enkel je 1e loopbaancheque opgebruikt, dan heb je nog steeds recht op de 2e, zolang je aan de voorwaarden voldoet.
Heb je helemaal geen recht (meer) op loopbaancheques, dan vind je bij ons een heel aantal gratis e-books, webinars en andere weggevers evenals een aantal betalende online programma's.
Graag delen we alle mogelijkheden met je. Lees verder.
Wat als ik niet alle uren van mijn loopbaancheque opneem?
Voor je eerste cheque heb je recht op 4u loopbaanbegeleiding en voor je 2e cheque heb je recht op 3u begeleiding.
Neem je van één van de cheques niet alle uren op dan kan je
je begeleiding stopzetten (de overblijvende uren kan je dan niet meer opnemen. Het verschil wordt niet terugbetaald)
je VDAB lopbaancheque open laten staan tot je terug nood hebt aan loopbaanbegeleiding. Je kan tot 12 maanden tussen 2 sessies loopbaanbegeleiding laten.
Indien dit gebeurt in je 1e loopbaancheque heb je nog steeds recht op je 2e loopbaancheque (als je dan nog aan de voorwaarden voldoet natuurlijk). Beide cheques vraag je aan via Mijn Loopbaan.
Hoe lang zijn mijn loopbaancheques geldig?
Je loopbaancheque is 3 maanden geldig, na uitgifte. Dit wil zeggen dat je je eerste sessie loopbaanbegeleiding binnen die 3 maanden moet nemen. Eens gestart kan je tot 12 maanden tussen 2 sessies laten.
Als je loopbaancheques vervallen zijn, dan wil dat zeggen dat de geldigheidsdatum van 3 maanden werd overschreden voor je eerste sessie loopbaanbegeleiding. Als je te lang wacht tussen 2 sessies in, dan vervallen je loopbaancheques ook en wordt deze stopgezet.
Confidentialiteit: komt mijn werkgever te weten dat ik mijn loopbaancheques gebruik of loopbaanbegeleiding volg?
Nee.
Strikte vertrouwelijkheid
Zowel de VDAB als je coach hebben strikte vertrouwelijkheid. Dit is een deel van de ethische code en dragen we heel erg hoog in het vaandel.
Noodzakelijke gegevens ivm loopbaanbegeleiding worden bij vraag door de VDAB met hen gedeeld, enkel en alleen om na te gaan of de loopbaancheques wel correct gebruikt werden (en er geen fraude op gebeurt door het loopbaancentrum). Dit is 1 persoon van de VDAB die hiernaar mag vragen en inzage in kan krijgen. Nooit worden deze gegevens met werkgevers gedeeld. Zowel de VDAB en A-Lissome en haar coaches dragen vertrouwelijkheid hoog in het vaandel en delen deze info niet.
Systeem loopbaancheques staat volledig los van dat waarin werkgevers kunnen
Het systeem waarin de loopbaancheques geboekt worden staat volledig los van het systeem waarin werkgevers kunnen om nieuwe kandidaten te zoeken. Met andere woorden: werkgevers kunnen niet in het systeem van de loopbaancheques.
Jij kan bij het aanmaken van je profiel op de VDAB (voor het aanvragen van je loopbaancheque) ook aangeven of je wel of niet werkzoekend bent.
Werken jullie met loopbaancheques in groepen of individueel?
Wat voor de A-Lissome coaches het belangrijkst is, is dat we helemaal op maat van jouw (loopbaan)vraag werken. Veelal zal dit dus een individueel traject zijn.
De kans zit erin dat je tussentijdse (vrijblijvende) opdrachten krijgt.
Wat betreft de loopbaancheques van de VDAB is het maximum toegelaten tijd in groep 1,5 uur (op de 1e loopbaancheque) en 1 uur op de2e loopbaancheque, of dus in totaal maximum van 2,5u uur per 2 loopbaancheques (bovenop de 4,5u individueel). Uiteraard moet deze opsplitsing ook duidelijk vermeld worden op het handtekeningenblad. Plus in groepjes werken kan ook alleen maar als de onderwerpen van de deelnemers gelijklopend zijn, wat heel dikwijls niet het geval is.
Helpen jullie met het zoeken naar vacatures of een job met loopbaancheques?
Er is een hele mooie uitdrukking: in plaats van iemand een vis te geven, leer ze vissen. Dat gezegde geldt ook hier.
We leren jou naar vacatures zoeken, als dat is wat je wilt. Uiteraard kunnen we wel 5 minuten tot een kwartier samen achter de PC kruipen om de eerste opzoekingen te doen en je de kneepjes van het vak te leren.
Het is niet zo dat we een uur (laat staan 2u) naast jou gaan zitten om vacatures te zoeken, want zo leer je het zelf niet. Dat zou willen zeggen dat als je in de toekomst ander werk zoekt, je hiervoor telkens naar ons terug moet komen om samen vacatures te zoeken. Natuurlijk begeleiden we je graag verder, en toch doen we dat liefst in onderwerpen waar je alleen moeilijker vooruitgang in boekt.
Waar kan ik eventueel terecht met vragen of met klachten, ivm loopbaanbegeleiding met de loopbaancheques?
Als je een klacht hebt over je loopbaanbegeleiding, met de loopbaancheques, met een A-Lissome loopbaancoach dan kan je deze mogelijkheden volgen, letterlijk in deze volgorde van 1 tot 4
Bij je A-Lissome loopbaancoach
Bij de zaakvoerder van A-Lissome
Bij de VDAB
Bij de Vlaamse overheid
Uiteraard hopen we dat dat nooit nodig zal zijn.
Vragen rond loopbaanbegeleiding en coaching
Is loopbaanbegeleiding iets voor mij?
Loopbaanbegeleiding is zeker iets voor jou als je wat dan ook aan je werk, jezelf in/op je werk of je loopbaan zou willen veranderen.
Hier is een verscheidenheid van topics en thema's voor mogelijk.
Is loopbaanbegeleiding enkel voor mensen die van werk willen veranderen?
Helemaal niet.
Loopbaanbegeleiding gaat veel verder dan enkel van werk veranderen. De VDAB hanteert zelf 10 grote onderwerpen. We geven je met superveel plezier meer inzicht in wat er allemaal kan.
Ik ben laaggeschoold, heeft loopbaanbegeleiding dan zin?
Absoluut. Net als iedereen heb jij recht op een job die bij jou past. In eerste instantie is het belangrijk om jezelf beter te leren kennen om niet zomaar hals over kop in een nieuw professioneel avontuur te stappen.
Open vragen zijn de basis om een antwoord te vinden op jouw loopbaanvraag, bijvoorbeeld
Wat vnd je leuk in elke job die je al gedaan hebt?
Waar kreeg je als kind energie van?
Welke jb heb je altijd al eens willen doen, als alles mogelijk zou zijn?
Wat is belangrijk vor jou?
Wat staat er in je ideale vacature?
Welke bedrijfscultuur verwacht je?
He ziet je ideale balans werk-privé eruit?
Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om op woorden te komen dus als jij daar nood aan hebt dan werken we met kaartjes, met woorden op. Het kan ook zijn dat we werken met creatievere technieken zoals foto’s/tekeningen. En natuurlijk heeft ook jouw lichaam, je intuïtie en je gevoel iets te zeggen.
Soms merk je dat je eigenlijk zo slecht nog niet zit, en dat is helemaal ok! Of de inhoud kan juist zitten maar het bedrijf niet. Mogelijkheden te over.
Ik ben hooggeschoold, heeft loopbaanbegeleiding dan zin?
Zeker weten. Of je nu hoog- of laaggeschoold bent, loopbaanbegeleiding heeft altijd zin om een antwoord te vinden op je professionele vragen. Een loopbaancoach stelt je andere vragen dan die die jij jezelf stelt en zal ook geen genoegen nemen met een pasklaar antwoord. Je wordt in vraag gesteld en krijgt een spiegel voorgehouden.
Afhankelijk van je loopbaanvraag worden er verschillende vragenpatronen, tools en technieken gebruikt.
Het kan dat er nieuwe inzichten en informatie uit een sessie komt. Het kan ook zijn dat de loopbaanbegeleiding een bevestiging is van wat je eigenlijk al wist of voelde. Beiden zijn ok. Jij bepaalt wat je wel of niet doet met je inzichten.
Kies snel je favoriete loopbaancoach en ga aan de slag. Je kan ook steeds een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.
Wil je weten hoe je er in je huidige job voor staat? Doe onze loopbaantest.
Ik ben 50-plusser, heeft loopbaanbegeleiding dan zin?
Ja!
In Vlaanderen worden 50-plussers als een kansengroep gezien wat wil zeggen dat er relatief gezien behoorlijk wat 50-plussers werkloos zijn, en dat is toch wel jammer want ze hebben heel wat bij te dragen aan de maatschappij, evenals aan het professionele leven.
Wanneer is loopbaanbegeleiding of coaching niet de oplossing?
Onder een aantal omstandigheden stel je loopbaanbegeleiding of coaching best (even) uit. Bijvoorbeeld bij een depressie, fysieke klachten, psychologische blokkades, ...
Dat wil dus ook zeggen dat je in die omstandigheden ook best je loopbaancheques niet gebruikt.
We geven meer tekst en uitleg over de verschillende redenen.
Kan de loopbaanbegeleiding of coaching ook bij mij thuis plaatsvinden?
Ja dat kan zeker.
Bespreek met je coach wat de mogelijkheden zijn. Niet alle coaches verplaatsen zich omdat dit en stuk moeilijker in te plannen valt. En natuurlijk hebben ze bij jou hun mogelijke werkmateriaal niet allemaal mee (wat bij de coach thuis wel het geval is).
Als het mogelijk is raden we dan ook aan om je loopbaanbegeleiding of coaching bij je coach te laten plaatsvinden, tenzij het om welke reden dan ook (tijdelijk) niet kan.
Vraag een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan via het contactformulier van je favoriete coach.
Doen jullie loopbaanbegeleiding of coaching buiten de kantooruren of in het weekend?
Elke coach heeft zijn of haar eigen agenda en planning. De mogelijkheden bevinden zich in
overdag,
's avonds of
in het weekend.
Bespreek met je coach je voorkeuren en zoek samen naar een moment dat beiden past.
Denk misschien zelf al eens na welk moment je voorkeur heeft en welk moment het beste alternatief ervoor is.
Contacteer je loopbaancoach via zijn of haar contactformulier en bespreek het tijdens een gratis infogesprek.
Heb ik recht op een gratis kennismakingsgesprek?
Ja.
Je hebt, zowel bij loopbaanbegeleiding als coaching, recht op een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Sommige coaches doen dit
via telefoon,
online of
face-2-face.
Heb je een kennismakingsgesprek gehad met een A-Lissome loopbaancoach en voel je je daar niet zo goed bij? Dat is ok! Het kan immers niet met iedereen klikken. Wees gewoon eerlijk naar jezelf en je coach toe en zoek een andere coach.
Vraag ook bij die 'andere coach' een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Het is immers belangrijk dat je je goed voelt bij je coach want je wilt zeker het beste uit je coaching halen.
Kan een kennismakingsgesprek buiten kantooruren of in het weekend?
Spreek (via mail of telefoon) met je coach af wanneer het het beste lukt voor beiden om buiten te kantooruren even af te spreken. Dit kan eventueel ook in het weekend.
A-Lissome werkt samen met een heel aantal professionele loopbaancoaches verspreid over heel Vlaanderen. Je coach moet iemand zijn waar je je goed/veilig bij voelt en die je langs de andere kant ook (wat) uit je comfortzone durft halen.
Jij kan zelf je coach kiezenen doorklikken naar je favoriete coach(es). Je kan met hem/haar een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek doen (gebruik hiervoor het contactformulier van je coach). Klikt het toch niet zoals je hoopt/verwacht, contacteer dan een andere A-Lissome loopbaancoach en doe een 2e kennismakingsgesprek.
Kom je via een van onze testen binnen, of via de A-Lissome contactpagina, dan verwijzen we je graag door naar de coach het dichtst bij jou in de buurt. Blijkt dat niet de juiste match te zijn, dan mag je dat gerust laten weten en zoeken we samen een coach die beter bij je past.
Wil je graag onlineloopbaanbegeleiding of coaching, dan maakt de afstand niet zo veel uit en kan je letterlijk kiezen wie je wilt.
Wat als het echt niet klikt met mijn coach?
We raden heel erg aan dat je gebruik maakt van het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek dat ook buiten de kantooruren of zelfs in het weekend kan.. Hier kan je zeker al voeling krijgen met je coach en voor jezelf nagaan of er een match is of niet.
Als je opstart en je voelt tijdens het intake gesprek dat het toch niet snor zit kan je nog steeds kosteloos ‘stopzetten’. De papieren worden immers ingevuld na het intake gesprek.
Is de intake gepasseerd en ben je al bezig met de verdieping, dan kan je tijdens die bewuste cheque niet meer van coach veranderen. Je kan wel tussen 2 cheques van coach veranderen.
Bespreek dit openlijk met je coach of neem contact met ons op.
Kan ik bij jullie loopbaanbegeleiding zonder loopbaancheques volgen?
Kan ik mijn (loopbaan) coaching online volgen? Hoe werkt dat dan?
Ja dat kan. Sommige coaches doen dit liever dan andere dus stem zeker af met je coach.
Welke systemen gebruiken voor online loopbaanbegeleiding of coaching
Er zijn meer dan voldoende gratis en veilige systemen die gebruikt kunnen worden. Er komt best video aan te pas zodat we elkaar kunnen zien. Anders zou het maar een gewoon telefoongesprek zijn. Een systeem waarin je kan delen (documenten, schermen en andere informatie) is het best. Je coach legt met veel plezier uit hoe dit in zijn werk gaat.
Online loopbaanbegeleiding met loopbaancheques
Bij gebruik van de loopbaancheques moet wel de nodig VDAB administratie gebeuren. Voor een deel van de documenten verwacht de VDAB de originelen dus het kan zijn dat je een paar keer iets op de post moet doen. Of als het haalbaar is kan je de documenten ook afgeven/in de bus steken bij je coach.
Waarom zou ik voor een A-Lissome coach kiezen?
Wat zijn redenen dat andere klanten voor een A-Lissome loopbaancoach kozen? Afhankelijk van de klant zijn de antwoorden heel erg divers, en toch zien we een aantal rode draden terugkomen: kwaliteitsvolle coaching, niet alleen lijstjes afvinken, aangepast aan de persoonlijke noden, een variatie aan werkvormen en ga zo maar door, ...
Speelt locatie voor jou minder een rol? Dan begeleiden we je minstens even graag online (via een systeem dat video toelaat en dat je niets extra kost) en sommige van onze coaches verplaatsen zich ook met veel plezier tot bij jou.
Hoe vertrouwelijk is loopbaanbegeleiding of coaching?
Loopbaanbegeleiding of coaching is super vertrouwelijk. Dat wil zeggen dat noch nota's noch inhoud van de gesprekken met derden wordt gedeeld.
Tenzij de klant toestemming geeft hiervoor. Het kan ook zijn dat een 'case' wordt voorgelegd bij de community van A-Lissome coaches maar dan is het zonder naam of toenaam.
A-Lissome en haar coaches draagt vertouwelijkheid heel erg hoog in het vaandel. Confidentialiteit is een absolute must en een deel van onze professionele ethisch code.
Ik heb nog een andere vraag, waar kan ik die stellen?
Je kan je vraag daar stellen of je kan ons vragen je te bellen om op die manier je vragen te kunnen beantwoorden. Zorg zeker dat je mailadres en telefoonnummer correct ingevuld zijn. We contacteren je binnen de 2 dagen.
Hoe vind ik een goede loopbaancoach?
Er zijn behoorlijk wat criteria waar een goede loopbaancoach moet aan voldoen. Omdat dat niet zomaar in 2 zinnetjes neer te pennen is verwijzen we je heel graag door naar onze blog hierover: Hoe vind je een goede loopbaancoach?
Snel toch een aantal tips al: vraag een kennismakingsgesprek, check accreditatie en ervaring. Let op of je coach dit doet: luisteren, vragen stellen, spiegelen, niet altijd met je mee praten, empatisch vermogen, duidelijk communiceren, ...