Wat als mijn loopbaancheques vervallen zijn?

Als je loopbaancheques vervallen zijn, dan wil dat zeggen dat de geldigheidsdatum van 3 maanden werd overschreden voor je eerste sessie loopbaanbegeleiding. Of je loopbaancoach heeft te lang gewacht met het registeren van de gecoachte uren in het VDAB systeem.

Je 40 euro wordt teruggestort

In dat geval word je 40 euro automatisch teruggestort op je rekening.

Heb jij toch nood aan loopbaanbegeleiding / ben jij toch al gestart met loopbaanbegeleiding, dan wacht je tot dat geld terug op je rekening staat en kan je op dezelfde manier als voorheen je loopbaancheque opnieuw aanvragen.

Maximum 12 maanden tussen 2 sessies laten

Als je te lang wacht tussen 2 sessies in, dan vervallen je loopbaancheques ook en wordt deze stopgezet.

Loopbaancheques vervallen dus ook in de zin dat je je coachingsuren binnen de 12 maanden moet opnemen, tussen 2 sessies. Na 9 maanden geen registratie op je loopbaancheque krijg je dan van noreply@vdab.be een mail met als subject ‘Loopbaancheques: inactieve loopbaancheque’. Deze mail vermeld dat je nog 12 weken hebt om de overgebleven uren op te nemen. Contacteer dus zeker je coach om deze nog in te plannen.

Je loopbaancheque en loopbaanbegeleiding wordt stopgezet

Neem je geen actie op deze mail dan vervallen na die 12 weken de overgebleven uren op je loopbaancheque. Je loopbaancheque wordt automatisch stopgezet, je loopbaanbegeleiding stopt dus, en het verschil wordt niet terugbetaald.

Neem tijdig actie

Wil je niet dat de overgebleven uren op je loopbaancheque vervallen, neem dan tijdig contact op met je loopbaancoach

Toch geen recht meer op loopbaancheques?

Heb je toch geen recht meer op loopbaancheques, dan zijn er nog meer dan genoeg mogelijkheden.