HSP coaching

Wil jij…

 • Graag je unieke talenten ontdekken als HSP en hoe je dit kan inzetten op de werkvloer?
 • Je grenzen leren stellen, of ‘nee’ leren zeggen?
 • Nagaan hoe je je valkuilen kan wegwerken en wat het effect ervan zou zijn?
 • Goed werk afleveren zonder in perfectionisme te vervallen?
 • Weten welke prikkels je het meest triggeren en hoe je ermee kan leren omgaan?
 • Tips krijgen over hoe je met hoogsensitiviteit kan omgaan (op de werkvloer)?
 • Weten welke jobs bij jou passen als HSP-er?

Ja? Herken je je in bovenstaande thema’s? Dan is HSP coaching of HSP loopbaanbegeleiding echt iets voor jou! We begeleiden je graag verder.

Ben jij HSP? Ben je hoogsensitief? HSP coaching helpt!

Elaine Aron beschrijft deze 4 kenmerken van hoogsensitiviteit in haar boek: D.O.E.S.

 • D – Diepte van verwerking: om een bepaalde gebeurtenis of situatie te verwerken heb jij meer ‘processing’ tijd nodig om dat je op diepere lagen verwerkt
 • O – Overprikkeling van je zenuwstelsel: omdat je zintuigen super scherp zijn afgesteld komt er via die verschillende kanalen heel wat info binnen die je probeert te verwerken – bij te veel prikkels functioneer je minder goed
 • E – Emotionele reactiviteit: je reageert sterker op positieve en negatieve beelden uit je omgeving, TV, …
 • S – Sensitief zijn voor het subtiele: ook al is het niet zichtbaar, jij voelt intuïtief aan dat iets goed zit of niet of dat iemand zich goed voelt of niet

Heb jij een of meerdere van deze kenmerken? Dan is HSP coaching echt iets voor jou.

HSP coaching - hoogsensitief op het werk

Sommige mensen weten als ze geboren worden al wat ze later willen worden en werken daar doelgericht naartoe.

Andere mensen, waaronder veel HSP-ers, stellen zich de vraag welk werk écht bij hen past.

Wat is mijn droomjob? Welke bijdrage wil ik leveren? Wat is mijn roeping?

Het is dikwijls een hele zoektocht naar een job die inhoudelijk aanspreekt, in een omgeving waar ze zichtzelf kunnen zijn en hun unieke talenten kunnen inzetten. Het is vallen en opstaan, zijsprongen maken en ondertussen zoeken naar een evenwicht tussen hun eigen noden en de verwachtingen van de maatschappij.

Meer nog dan anders zijn voor HSP-ers de werkomstandigheden belangrijk, evenals het gevoel van zinvolheid te kunnen ervaren.

Zonder je eigen wensen te onderdrukken kan je best blijven zoeken naar die job werkplezier en geluk levert.

HSP coaching - hoe omgaan met overprikkeling?

Elk hoogsensitief persoon is uniek. Iedereen ervaart zijn of haar hoogsensitiviteit dus op een andere manier. Er zijn dan ook geen specifieke richtlijnen over hoe ermee om te gaan want het is voor iedereen anders. Het kan dus wat zoekwerk zijn om voor jou een manier te vinden om om te gaan met de overprikkeling. Dat zoekwerk kan je samen met je coach doen tijdens HSP coaching of HSP loopbaanbegeleiding.

De basisregel die altijd geldt is : doe voldoende aan zelfzorg. Luister naar je lichaam. Volg je hart. Voel je dat je ergens nood aan hebt, probeer dan een manier te vinden om die nood in te vullen.

Geraak je toch overprikkels kan dat leiden tot hoofdpijn, gespannen spieren, ... zelfs tot overspannenheid en burn-out.

HSP coaching - hoe omgaan met overprikkeling

Wat doet een HSP coach?

Geen enkele coaching is een ‘one size fits all’ coaching. Al onze coaching trajecten zijn op maat, en zeker die voor HSP-ers. Jij bent immers uniek. Met de nodige tools, methodes en technieken gaan we aan de slag om antwoorden te vinden op je (professionele)vragen en uitdagingen. En natuurlijk krijg je ook nog een heen aantal tips mee.

De begeleiding door een HSP coach zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in wie je bent, hoe je functioneert en wat je noden zijn. Je leert prikkels herkennen en ermee aan de slag te gaan zodat je veel minder last hebt van overprikkeling en zo overspannenheid en burn-out kan vermijden. Dat wil jij toch ook?

Wat is HSP coaching?

Hoogsensitiviteit op het werk kan een last zijn, of je kan er mee leren omgaan en het echt gaan zien als een uniek talent. Daarvoor is het wel belangrijk dat je je eigen handleiding kent en daarover kan communiceren.

HSP-coaching kan je hierbij helpen. Als jij weet wat je (over)prikkelt kan je immers bijsturen en sta jij aan het stuur van je werk en leven.

Dat wilt zeggen dat je niet alleen de prikkels leert herkennen, maar ook de signalen of gevolgen van die (eerste) prikkels, hoe je hier mee om kan gaan, wat je noden zijn, welke unieke talenten je professioneel wilt gebruiken, welke waarden als HSP belangrijk zijn voor je en hoe je die vertaalt wilt zien op de werkvloer en natuurlijk ook hoe je dit bespreekbaar maakt. Zo zorgt HSP coaching ervoor dat jij in je volle potentieel komt te staan terwijl je jezelf kan zijn en blijven.

Kost van HSP coaching - met of zonder loopbaancheques

Alle bovenstaande thema's (en veel meer) kunnen tijdens HSP coaching of HSP loopbaanbegeleiding aan bod komen. Jij bepaalt de thema's.

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques kost 7u begeleiding je 80 euro (dat is 11,5 euro per uur) als je aan de voorwaarden voldoet.

Kom je niet (meer) in aanmerking voor loopbaancheques, ook dan begeleiden we je graag verder.

Contacteer ons voor een gratis infogesprek

Annelies Quaegebeur

02/478.11.08
annelies@a-lissome.be

Hoofdzetel
Kruidtuinlaan 3
1780 Wemmel

BE 0502.788.117

Hubs

Wij hebben hubs op een 50 tal locaties in Vlaanderen en Brussel