Loopbaanbegeleiding voor ondernemers

Het succes van je onderneming staat of valt met jezelf. Want alle challenges komen op een of andere manier bij jou terecht.

Of je nu een startende ondernemer bent, geconfronteerd met valkuilen van de beginner en met de noodzaak om een aantal vaardigheden aan te scherpen.

Of je bent een meer ervaren, misschien zelfs succesvolle, ondernemer die dan weer tegen een aantal andere valkuilen aanloopt.

In beide gevallen - en wat die valkuilen of die uitdagingen ook mogen zijn - is een extra steun van buitenuit wellicht welkom.

Loopbaancheques van de VDAB

Ben je ondernemer, zaakvoerder, zelfstandige, bedrijfsleider of oefen je een vrij beroep uit?

Dan kan je beroep doen op loopbaanbegeleiding door een van onze professionele loopbaancoaches dankzij de loopbaancheques van de VDAB.

Voor de eerste cheque betaal je € 45 en krijg je op 4 uur begeleiding; daarna kan je een tweede cheque bestellen voor opnieuw € 45 en 3 uur begeleiding. 90 € voor 7 uur volwaardige en professionele loopbaancoaching.

Kom jij hiervoor in aanmerking? Ontdek hier alle voorwaarden.

Maar waarom zou jij deze stap zetten?

Doe alvast onze gratis loopbaantest om te checken waar jij staat als ondernemer of zelfstandige en tegen welke valkuilen je aanloopt. Zo kan je jouw behoeften al zo goed mogelijk in kaart brengen. Of het gaat om beslissingen nemen, knopen door te hakken, je bedrijf te laten groeien, een aantal scenario's af te toetsen, dankzij loopbaanbegeleiding neem jij de tijd om even stil te staan, te reflecteren, jezelf op te laden en volgende stappen te zetten.

Doe hier onze loopbaantest voor ondernemers.

Het resultaat van deze test is een handige insteek voor het kennismakingsgesprek dat je hier kan aanvragen met de coach van jouw keuze.

Waarom ondernemerscoaching bij A-Lissome?

Bij A-Lissome kom je terecht in een team van professioneel geschoolde loopbaanbegeleiders die bovendien ook zelf ervaring hebben met ondernemen. Wij weten wat het is om zelf te ondernemen We zijn vertrouwd met de dagelijkse realiteit van het leven van de zelfstandige of van de ondernemer. We kennen de valkuilen, de positieve en de minder positieve aspecten van het ondernemerschap of het zelfstandigenstatuut. En we hebben uiteraard ook jarenlang ervaring met het coachen van ondernemers.

Voor ons is elke zelfstandige en elke ondernemer uniek. Daarom passen we onze aanpak ook aan op maat van jouw behoefte.

We staan niet alleen stil bij wat jij wil DOEN, maar ook bij hoe jij je daarbij VOELT en welke GEDACHTEN en PATRONEN jou hierbij saboteren of kunnen ondersteunen. En we besteden de nodige aandacht aan het aspect zelfzorg.

Hoe verloopt een traject loopbaanbegeleiding voor ondernemers?

Elk traject wordt op maat opgesteld in functie van jouw specifieke behoeften.

1. Kennismaken en intake gesprek

In een eerste stap maken we kennis: wie ben je, wat doet je onderneming, waar loop je in je loopbaan als ondernemer tegenaan?

In een tweede stap komt het intake gesprek waarin het kader wordt bepaald, praktische afspraken gemaakt en het doel van de coaching wordt scherpgesteld

2. Coachingsessies

In een aantal opeenvolgende sessies gaan we aan de slag met jouw persoonlijke professionele uitdagingen en valkuilen, aan de hand van vraagstelling, reflectiemomenten en concrete opdrachten.

3. Reflectie en actie

Op het einde van het traject worden de loopbaanvraag, inzichten, acties en resultaten neergeschreven in een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Wat haal je uit loopbaanbegeleiding voor ondernemers?

Dankzij loopbaanbegeleiding voor ondernemers met een loopbaancoach van A-Lissome

  • breng je je belangrijkste uitdagingen en valkuilen onder woorden
  • krijg je nieuwe perspectieven aangeboden en ontwikkel je een nieuwe kijk op de zaken
  • ontdek je je talenten en sterke punten
  • weet je welke vaardigheden je kan aanscherpen
  • ontdek je wat voor jou belangrijk is
  • weet je wat je energie geeft en wegneemt
  • ontdek je wat jou onderscheidt van je concullega's
  • krijg je meer balans in je leven en meer rust
  • leer je beter voor jezelf zorgen

En zodoende kan jij je zaak naar een volgend level tillen op basis van een realistisch en concreet stappenplan.

Onze loopbaancoaches voor ondernemers

Vraag hier een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een coach van jouw keuze die zo snel mogelijk contact met je opneemt.

Niet zeker of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Doe hier de test voor ondernemers en ga na hoe goed je voorbereid bent, of hoe goed je bezig bent.