Wanneer kan ik best mijn loopbaancheques bestellen?

Best vraag je je loopbaancheque zo snel mogelijk na je beslissing aan, ten laatste een 2-tal weken voor je eerste sessie.

Praktisch is dat echter niet altijd mogelijk, zeker niet als je snel wilt starten. En eerlijk gezegd niet iedereen is even gedisciplineerd in ‘administratie’. 

Je loopbaancheque aanvragen kan via Mijn Loopbaan,

  • nadat je je gratis kennismakingsgesprek gehad hebt met je loopbaancoach (die bij een door de VDAB erkend instituut werkt),
  • of je kan het zelfs voordien doen.

We werken echter ook op vertrouwen en kunnen de loopbaanbegeleiding starten zonder de cheque. Je tekent dan, na de intake, wel de overeenkomst en het handtekeningenblad alsof je de cheque al hebt afgegeven. Dat wil dan ook zeggen dat je voor die cheque niet meer van loopbaancentrum of coach kan veranderen. Je kan dan pas veranderen voor je 2e cheque.

Best bespreek je dit op voorhand even met je loopbaancoach.

Let op: op je loopbaancheque staat een geldigheidsdatum (3 maanden) – voor die periode moet het eerste gesprek hebben plaatsgevonden. Zorg dus dat je loopbaanbegeleiding start voor die datum. Gebeurt dit niet, dan wordt de loopbaancheque geannuleerd en teruggestort aan je.