Wanneer is loopbaanbegeleiding of coaching niet de oplossing?

In een aantal omstandigheden stel je de loopbaanbegeleiding  of coaching best even uit. Dat wil dus ook zeggen dat je in die omstandigheden ook best je loopbaancheques niet gebruikt.

Hieronder geven we een aantal voorbeelden

Je bent gedisconnecteerd van je gevoel

Om juiste (loopbaan) beslissingen te kunnen nemen is het belangrijk dat je toegang hebt tot je denken, voelen en doen. Als je een zware periode te verwerken hebt (gehad) gebeurt het dat je je lossnijdt van je gevoel (want voelen doet te veel pijn). Indien je moeilijk kan voelen, of geen toegang hebt tot je emoties is het best om je loopbaantraject nog even uit te stellen.

Bespreek het gerust met je arts, psycholoog, therapeut of coach.

Je bent niet in staat om actie te ondernemen

Als je in een soort van ‘bevriezing’ of uitstelgedrag zit waardoor je geen actie onderneemt heeft loopbaanbegeleiding niet zo veel zin. Tenzij het de bedoeling van de loopbaanbegeleiding is om je in actie te krijgen. Hoe je het ook draait of keert, als je met de inzichten niet aan de slag gaat is dat eigenlijk hetzelfde als die inzichten niet hebben…

Ben je bereid om actie te ondernemen? Neem dan contact op met je favoriete A-Lissome coach en klik verder door om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen.

Loopbaancheques geen actie kunnen ondernemen

Je hebt te kampen met een zware depressie

Bij zware depressie of zware depressieve gedachten is het best om eerst je huisarts, psycholoog of psychiater in te schakelen. Zeker als je medicamenten zoals antidepressiva nodig hebt, of gebruikt.

Wordt je depressie veroorzaakt door (een samenloop van) omstandigheden op het werk? Dan kan het toch slim zijn om loopbaanbegeleiding op te starten om de oorzaken op te zoeken en voorgoed aan te pakken.

Goed om weten is dat de loopbaanbegeleiding zelf wel wat tijd en energie van je vraagt. Zorg dus dat je voldoende energie hebt en overleg eventueel met je professioneel hulpverlener of je hier echt al wel klaar voor bent.

Een aantal van onze loopbaancoaches zijn ook psycholoog of therapeut. Heb je nood aan gespecialiseerde begeleiding, dan wijzen we je graag door. Aarzel niet om contact op te nemen.

Je hebt fysieke klachten

Heb je fysieke klachten zoals regelmatig hoofdpijn, maag-darm problemen, gespannen spieren in schouders of rug, dan is het raadzaam je huisarts te contacteren. Indien nodig laat je je begeleiden door een kinesist, osteopaat of fysiek therapeut om de klachten al te verminderen. Daarnaast kan je kiezen voor ontspannende activiteiten zoals yoga, meditatie, mindfulness, maar evengoed wandelen en fietsen in de natuur om je stress klachten te verminderen.

Worden je fysieke klachten vooral veroorzaakt door de situatie op het werk? Dan is loopbaanbegeleiding misschien toch de oplossing om de oorzaken onder de loep te nemen en na te gaan wat voor jou werkbaarder en leefbaarder zou zijn, evenals hoe je dit dan bespreekbaar maakt met je baas of collega’s.

Hier vind je alvast een overzicht van onze coaches die je verder kunnen begeleiden.

Loopbaancheques fysieke klachten

Je hebt psychologische blokkades

Blijf je hangen in een ‘(jeugd) trauma en merk je dat je maar geen actie onderneemt, contacteer dan een psycholoog of therapeut.

Sommige van onze coaches zijn ook psycholoog of therapeut. Contacteer ons gerust zodat we je kunnen doorverwijzen naar gespecialiseerde begeleiding.