Wanneer zijn VDAB loopbaancheques niet de oplossing?

In een aantal situaties mag je je VDAB loopbaancheques niet gebruiken voor loopbaanbegeleiding.

Je bent werkloos

Uiteraard kan je dan loopbaanbegeleiding krijgen, alleen zal dat dan zonder loopbaancheques zijn (want tijdens werkloosheid heb je geen recht op loopbaancheques).

Voor meer informatie kan je doorklikken naar je favoriete coach en via het contactformulier rechtstreeks je vragen stellen.

Je kan ook je VDAB-werkwinkel contacteren en nagaan wie je binnen de VDAB zelf verder kan begeleiden.

Je bent ontslagen of bent in outplacement begeleiding

Wanneer je net ontslagen bent heb je normaalgezien recht op outplacement begeleiding. Loopbaanbegeleiding is een deel van de outplacement begeleiding, die sowieso ruimer en dieper kan gaan dan enkel je werk en loopbaan. Wij begeleiden je heel graag, zowel met loopbaanbegeleiding als outplacement begeleiding.

Als het zo zou zijn dat je tijdens je loopbaanbegeleiding wordt ontslagen, vraag dan zeker aan je werkgever of je je outplacement begeleiding verder via je A-Lissome coach kan opnemen. We zijn er voor jou.

Outplacement niet met loopbaancheques

Je wilt aan de slag met CV, motivatiebrief of sollicitatiethema’s

Natuurlijk kunnen die topics wel binnen loopbaanbegeleiding, alleen kan je dit niet betalen met de loopbaancheques.

De VDAB heeft ook een afdeling met sollicitatiecoaches die je gratis kan contacteren.

Je moet herstellen van een burn-out

Voel je je uitgeblust, opgebrand, futloos? Heb je te weinig energie? Contacteer dan eerst je huisarts, neem de tijd om te herstellen en tot rust te komen (al dan niet met professionele begeleiding). Jijzelf en je gezondheid staan op de eerste plaats.

Een aantal van onze coaches zijn ook erkend stress- en burn-out coach. Je herkent ze doordat op hun individuele pagina het VESB-logo staat (VESB: Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out coaches). Gebruik het contactformulier om contact op te nemen.

Je kan je VDAB loopbaancheques wel inzetten om een burn-out te voorkomen of na herstel terug te keren naar de werkvloer, maar niet om van een burn-out te herstellen. Indien je burn-out voornamelijk werd veroorzaakt door je werk, dan kan loopbaanbegeleiding je ondersteunen in het voorkomen van een nieuwe burn-out / ervoor zorgen dat je niet hervalt.

Je traject loopbaanbegeleiding wordt afgestemd op jouw energieniveau waarbij jij kan aangeven wat wel of niet gaat voor jou.

Stress- en burn-out coaching niet met loopbaancheques

De VDAB loopbaancheques zijn ook niet de oplossing als je als Belg in Wallonië woont.

Lees zeker ook verder bij Wanneer is loopbaanbegeleiding of coaching niet de oplossing?