Personal branding coach

Heb jij nood aan een professioneel iemand, een personal branding coach die

 • Echt luistert naar jouw verhaal tot ‘vandaag’ en je verwachtingen voor de ‘toekomst’?
 • Je begeleidt bij het ontdekken van je competenties, talenten, energiegevers en energievreters?
 • Je ondersteunt in het blootleggen van je waarden, drijfveren en motivatoren?
 • Samen met jou ontdekt wie je echt bent?
 • Je stimuleert en motiveert om je mooie eigenschappen naar buiten te brengen, offline en online?
 • Je tips en tricks deelt om je personal brand zichtbaar te maken in alle soorten van communicatie en gesprekken?

Dan ben je hier aan het juiste adres! De A-Lissome coaches zijn immers gespecialiseerd in personal branding.

Wat is personal branding?

Jezelf kunnen onderscheiden van anderen, daar draait het om bij personal branding. Kunnen aangeven wat je echt uniek maakt.

Het is een methode om professioneel gezien moeiteloos en volledig op je eigen manier werk te vinden dat echt bij je past. En daarvoor moet je natuurlijk eerst jezelf goed kennen. Wat doe je graag? Welke waarden zijn belangrijk voor jou? Wie ben je? Van welke jobs word je warm? Een je dat voor jezelf helder hebt is de volgend stap om dit op een congruente manier naar buiten te brengen.

Durf jij je te onderscheiden?

Personal branding wat is het

Wat kan een personal branding coach voor je doen?

Professioneel gezien is personal branding uiterst geschikt om een nieuwe job of opdracht te scoren. Je kan uitgenodigd worden als spreker op een conferentie of om deel uit te maken van een panelgesprek. Het kan ervoor zorgen dat je promotie krijgt of een nieuwe rol kan opnemen.

Op zich is het een ondertussen goed ingeburgerd fenomeen dat in de jaren 90 is overgewaaid uit Amerika. Het gaat over jezelf zien als een merk. Net zoals Volvo of Ikea. Wat stralen die bedrijven uit voor jou?

Net zoals die bedrijven hun bedrijfsidentiteit uitstralen straal jij ook iets uit. Als mensen je naam horen roept dat een beeld op. Dan is het maar best dat dat beeld het beeld is dat jij wilt dat mensen van je hebben. Hoe presenteer jij jezelf als merk aan anderen? Welke positieve associatie roept jouw naam op bij anderen? Hoe gebruik jij je kennis, ervaring en persoonlijkheid om je te onderscheiden van anderen? Hoe duidelijk is voor de buitenwereld wie jij bent en waar jij voor staat?

Als Vlaming je kop boven het maaiveld uitsteken kan beangstigend zijn. En langs de andere kant wilt jij toch wel dat je netwerk jouw ziet als de beste oplossing voor hun probleem? Dan kan je maar beter zichtbaar zijn op je eigen authentieke manier.

Je hierin laten begeleiden door een personal brandig coach brengt je veel sneller vooruit.

Hoe aan personal branding beginnen?

Heel dikwijls vervallen mensen van het ene uiterste in het andere. Het is wit of zwart. Het is een grijze muis of arrogant. Wil dat dan zeggen dat er niemand op een integere manier aan personal branding doet? Of zijn het allemaal schreeuwers? En roept iedereen om ter luidst?

Een voorbeeld van een klant. Zelfzekerheid (‘stevig in je schoenen staan’) is het tegenovergestelde van kwetsbaarheid. Volgens de klant konden die 2 niet samen bestaan in 1 zelfde persoon gelijktijdig. Vragen die gesteld werden: Hoe zie je dat dan, als je of het ene of het andere bent? Wat denk je dat je uitstraalt als je gelooft dat je kwetsbaar bent? Wat denk je dat je uitstraalt als je gelooft dat je zelfzeker bent? En hoe zou het zijn als je kwetsbare zelfzekerheid of zelfzekere kwetsbaarheid zou uitstralen? Wie straalt dat vandaag al uit? Hoe gedraagt die persoon zich dan? Hoe vind jij dat? Wat als mensen jou ook zo zouden omschrijven? …

Goede personal branding begint dus bij wie je écht bent (diep vanbinnen) en wat je wilt uitstralen. Wat jij uitstraalt bepaalt wat je aantrekt en dus ook welke mensen en jobs je pad zullen kruisen.

Om te kunnen uitstralen wie je werkelijk bent kan een personal branding coach een heel goede en professionele hulpbron zijn. Hij of zij gebruikt effectieve tools en methodes, stelt te juiste vragen, durft je uit te dagen en te confronteren. Het gaat over waar jij warm van wordt, waar je super graag heel vroeg voor zou opstaan. Op die manier praat niet het ego. Het is het hart dat praat.

Hoe aan personal branding beginnen?

Personal branding: het ABC waar je coach je doorheen leidt

Personal branding kan alleen maar succesvol zijn als je begint bij zelfonderzoek. Zelfkennis en zelfinzicht zijn hierbij de sleutels. Weet jij wat er online over jou te vinden is en hoe dat overkomt? Weet jij wat je offline uitstraalt en wat je collega’s over jou zou vertellen? Klopt dat ook met wat je wilt uitstralen?

Wat wil je bereiken met je personal branding? Wat is je professionele doel? Wat is je levensmissie? Je persoonlijke merk moet daar immers op afgestemd zijn. Je zal meer en meer in je kracht staan, je weet immers wat je uniek maakt en draagt dat congruent uit naar de buitenwereld.

Werken aan je personal brand doe je zo

Authentiek

Wees jezelf en maak duidelijk wat jou uniek maakt tov ‘de concurrentie’. Zorg ervoor dat als mensen jou live zien dat dit congruent is met wat ze online over jou gevonden hebben. Laat zien wie je écht bent, zonder masker. Gebruik de belangrijkste sleutelwoorden zodat mensen jou kunnen vinden én combineer dat met woorden die jou ‘one of a kind’ maken.

Bekwaam

Zowel in je CV als op je LinkedIn profiel is het goed om met praktische voorbeelden aan te tonen welke competenties en expertise je bezit.

Je vaardigheden kunnen in LinkedIn ook naar voor komen in de ‘recommendations’ en de ‘endorsements’. Op die manier getuigen anderen hoe goed je in iets bent.

Creatief

Super creatief zijn zodat iedereen onmiddellijk wegklikt is natuurlijk niet de bedoeling. Je moet een eenduidig beeld scheppen van wie je bent en wat je wilt. Manieren genoeg om op een positieve manier op te vallen tussen andere personen en profielen.

Authentieke personal branding met een coach

Aangezien personal branding gaat over jezelf vermarkten is het heel erg belangrijk dat je dat doet op een manier die helemaal bij je past. Op een authentieke manier dus. Zonder masker op. Zonder je beter of minder voor te doen dan je werkelijk bent!

Een persoonlijk merk bestaat immers uit de échte jij: je competenties, talenten, waarden, eigenschappen, … Dit is wat er ‘vanbinnen’ zit. Dat moet je eerst onderzoeken en kennen voor je dat naar ‘buiten’ kan brengen.

Wat zit er vanbinnen?

 • Wie je echt bent, je persoonlijkheid en eigenschappen
 • Waar je goed in bent of graag doet, je competenties en talenten
 • Wat belangrijk is voor je, je waarden, drijfveren of motivatoren
 • Hoe je wilt bijdragen, je missie of ‘purpose’

Wat komt er naar buiten?

Dit gaat over hoe je je aan de buitenwereld laat zien

 • Op netwerk events
 • Op je CV en motivatiebrief
 • Op LinkedIn en je sociale media profielen

Kostprijs van een personal branding coach

Door een partnerschap tussen de VDAB en A-Lissome kunnen we je personal branding coaching aanbieden met de VDAB loopbaancheques. Je moet natuurlijk wel aan de voorwaarden voldoen. Wat betaal je dan? 80 euro voor 7u (of 11,5 euro per uur) in plaats van 170 euro. Klinkt ongeloofwaardig, en toch is het zo! Een personal branding coach via de loopbaancheques.

Heb jij (nog) geen recht op loopbaancheques, of heb je er geen recht meer op, ook dan begeleiden we je graag verder. Hier vind je ons aanbod zonder loopbaancheques. Of aarzel niet om contact op te nemen of contacteer een van onze coaches.

Kostprijs van een personal branding coach

Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek

Annelies Quaegebeur

02/478.11.08
annelies@a-lissome.be

Hoofdzetel
Kruidtuinlaan 3
1780 Wemmel

BE 0502.788.117

Hubs

Wij hebben hubs op een 50 tal locaties in Vlaanderen en Brussel