Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

Personal branding - Jouw unieke (online) personal brand

Personal branding - Jouw unieke (online) personal brand

 

🤔 Je hebt geen idee wat je goed kan, noch wat je talenten, waarden en missie zijn...je wilt inzicht krijgen in wie je bent, in al je veelzijdige facetten.

🤔 Je hebt een heel klein netwerk en dat werkt niet voor jou...je wilt je netwerk nieuw leven in blazen en voor jou doen werken.

🤔 Je bent bang om je te profileren en hebt geen idee hoe eraan te beginnen...je wilt niet langer de grijze muis zijn maar je professioneel profileren, zichtbaar en vindbaar zijn.

🤔 Je CV, motivatiebrief en LinkedIn profiel brengen je niet tot bij je droomjob... je wilt naar buiten komen met 'dit ben ik' waarvan recruiters zeggen 'die willen we'

➡️  Ga aan de slag met personal branding!

Wil je aan de slag met je personal brand?

Wil je tips en tricks krijgen om je personal branding congruent neer te zetten?

Dat kan, leer er meer over in onderstaande blog.

Waarom personal branding?

Je kan de vraag ook omkeren: Waarom geen personal branding? Het heeft immers alleen maar voordelen:

 • Meer zelfkennis en zelfinzicht
 • Je kan altijd en overal je unieke zelf zijn
 • Jij bepaalt hoe de buitenwereld je ziet, wat je uitstraalt en hoe
 • Je kan zelf richting geven aan je werk en leven
 • Je zelfvertrouwen groeit, en niet alleen je zelfvertrouwen want je ontwikkelt een groeimindset
 • Je vergroot de kans dat anderen je zullen herinneren

Personal branding en personal branding coaching heeft dus alleen maar voordelen!

Waarom personal branding

Hoe ziet je online personal brand eruit?

Een aantal keer per jaar ga ik naar google en typ mijn eigen naam in in de zoekmachine 'Annelies Quaegebeur'. Gevolgd door enter. Ik ben dan altijd heel erg benieuwd wat er allemaal van me naar boven komt! Zowel in tekst vorm, als in foto.

Doe jij dat soms ook? Jezelf opzoeken in google? Hoe zie jij er digitaal uit? Wat is je 'online profiel'? Wat straal je uit? Is het resultaat datgene dat je verwacht? Als het al lang geleden is, of je hebt het nog nooit gedaan raad ik je heel erg aan om dat snel eens te doen!

In je netwerk zitten zeker mensen die je door alle verplichtingen en activiteiten enkel online kan volgen. En omgekeerd ook natuurlijk. Dan wil je natuurlijk dat er van jou online enkel te vinden is wat je wilt dat er gevonden wordt en dat je profilering juist zit, niet?

Jouw online brand wordt immers helemaal bepaald door je online aanwezigheid en dat zijn niet noodzakelijk enkel dingen die jij online geplaatst hebt... Zo won ik ooit een hele mooie award en vond ik daar achteraf foto's van terug op internet. Wel leuk natuurlijk en dat mocht wel gedeeld worden maar wat als het info is waarvan je niet wilt dat de hele wereld het ziet?

Zoeken mensen je professioneel, dan zullen ze LinkedIn raadplegen. Zorg er dan ook voor dat jouw LinkedIn profiel in orde is en uitstraatl wat je wilt dat het uitstraalt. Hier kan je al aan de slag met een aantal LinkedIn basis tips. Houd zeker ook onze sociale media in de gaten want daar delen we een video reeks over LinkedIn. Op die manier kan jij jezelf profileren zoals je wilt (en het hoort).

Ook facebook, instagram, pinterest, en andere sociale media maken deel uit van je online brand. Kijk ze goed na en pas aan indien nodig. Je kan ook altijd aan google de vraag sturen om iets te verwijderen. Of iemand die onrechtmatig iets van/over jou gepost heeft kan je contacteren.

Zorg dat wie je bent, wat je uitstraalt en hoe je in publiek handelt ten allen tijde congruent is.

Maak werk van je (online) personal brand

Samen met je personal branding coach ga je eerst ‘naar binnen’ om na te gaan waar je energie van krijgt, wat belangrijk voor je is, welke jobs bij je passen en wie je bent. Van daaruit wordt ‘naar buiten’ toe gewerkt en wordt jouw personal brand meer en meer zichtbaar voor het publiek rondom jou.  Uiteraard gaat dat niet vanzelf: de juiste vragen worden gesteld, er worden effectief tools en technieken gebruikt en we bezorgen je allerhande tips en tricks. Op die manier ontdek je je authentieke zelf en kan je die ook zichtbaar maken.

Maak werk van je (online) personal brand

Personal branding in de praktijk

Personal branding in theorie lijkt makkelijk. In de praktijk is het dikwijls niet zo evident. In je eentje ontdekken wie je bent in al een uitdaging, laat staan dat je alleen moet uitvissen wat je echt uniek maakt. Je USP of Unique Selling Point bepalen kan wat tijd in beslag nemen. Een vriend of collega kan je hier zeker in ondersteunen. Een professional gaat echter nog een aantal stappen verder, in de breedte en de diepte, en maakt het ook meer doorleefd.

Hoe gebeurt dat dan echt in de praktijk? Thema’s die aan bod komen zijn: wat doe je graag, wat zijn je belangrijkste waarden en wie ben je. Van daaruit kan er ook gekeken worden naar je professionele missie. (het interne stuk). Als volgende stap gaan we na hoe je dat personal brand naar buiten kan brengen, op een manier die bij jou past (het externe stuk). Mogelijke onderwerpen zijn netwerken, communiceren en profileren, afhankelijk van jouw noden en verwachtingen.

Met +50 locaties in alle provincies in Vlaanderen en Brussel hebben we een uitgebreid netwerk aan personal branding coaches. Er is dus zeker een personal branding coach in je buurt. Wacht niet langer en maak werk van je personal brand.

Nog vragen? Contacteer ons.

Welke resultaten kan je bereiken met (online) personal branding?

Succesvolle personal branding geeft (onder andere) deze resultaten:

 • Zicht op je talenten, drijfveren, missie, identiteit
 • Een groeimindset
 • Helemaal jezelf durven zijn, zonder masker
 • Meer positief impact, daar waar jij impact wilt maken
 • Een netwerk dat weet wie je bent, waar je voor staat en wat je professionele wensen zijn
 • Een grotere gun-factor
 • Een verhoogd zelfvertrouwen
Welke resultaten kan je bereiken met (online) personal branding?

Proost, op je unieke (online) personal brand,

Alies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via annelies@a-lissome.be of via de contactformulieren op de persoonlijke pagina’s van onze coaches.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

 

LinkedIn - Facebook - Twitter - Instagram - Youtube

 

#personalbranding #personalbrand #sterkmerk #meinc #branding #marketing #socialmedia #digitalmarketing #socialmediamarketing #brand #brandingtips #brandingstrategy #brandidentity #personalbrandingcoach #contentmarketing #personalbrandingcoaching #personaldevelopment #personalbrandingexpert