Outplacement - Individueel ontslag

Als je niet 'in groep' of 'collectief' wordt ontslagen omwille van een herstructurering, maar écht wel individueel, dan spreekt men van individueel onslag.

Vrijwillig outplacement of verplicht outplacement

In sommige gevallen is de werkgever wettelijk verplicht om outplacement aan te bieden.

In andere gevallen is de werkgever niet verplicht, en dan kan deze het nog steeds vrijwillig aanbieden.

Outplacement na individueel ontslag

Hieronder vind je een schematisch overzicht van de mogelijkheden bij individueel ontslag, zowel verplicht als vrijwillig:

Outplacement begeleiding na individueel ontslag

Meer uitleg over deze mogelijkheden vind je via onderstaande linken

Outplacement wetgeving bij individueel ontslag

Als je er niet in thuis bent is de outplacement wetgeving een groot bos ... hoe vind je de juiste boom er dan in? Hieronder geven we schematisch - in een notendop - weer wat de rechten en plichten zijn wat betreft outplacement bij individueel ontslag. Zowel de HR manager als de werknemer kan hiermee aan de slag.

Outplacement wetgeving bij individueel ontslag

Individueel ontslag - Inhoud traject

In ieder geval stemmen we het outplacement traject af op het functieniveau en de noden van de medewerker. Op deze manier kunnen we de outplacement begeleiding helemaal op maat aanpassen.

Hier wordt een combinatie aangeboden van individuele (live of online) coaching en vele andere werkvormen. Topics en thema's zijn zeer divers: waarden, talenten, hulpbronnen, belemmerende gedachten ombuigen naar vermogende gedachten, solliciteren, onderzoeken of ondernemen iets voor jou is en ga zo maar door. Uiteraard is de bedoeling om de medewerker zo snel mogelijk te begeleiden naar een job die echt bij hem of haar past

Er is werk én leven na individueel ontslag

Wil je graag meer weten over de outplacement wetgeving, als HR medewerker of omdat je zelf ontslagen bent en er meer inzicht in wilt? We stelden een handig overzicht voor je samen.

Vraag vrijblijvend outplacement advies of offerte

Annelies Quaegebeur

02/478.11.08
annelies@a-lissome.be

Hoofdzetel
Kruidtuinlaan 3
1780 Wemmel

BE 0502.788.117

Hubs

Wij hebben hubs op een 50 tal locaties in Vlaanderen en Brussel