Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

Hoe positieve energie aantrekken? 8 manieren!

Hoe positieve energie aantrekken?

 

Het aantrekken van positieve of negatieve energie is iets dat in ieders eigen handen ligt. Uiteraard is er zoiets als ‘malchance’ hebben en toch, hoe je ermee omgaat is de sleutel. Langs de ene kant geeft deze kennis je dus mogelijks kracht, langs de andere kant draagt dat ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee want we moeten voorzichtig zijn met onze gedachten, acties, woorden, ...

Onderstaande 8 manieren helpen ons om positieve energie aan te trekken, wat er dan weer voor zorgt dat er meer fijne zaken zullen plaatsvinden in ons leven.

Zie de positieve energie die al aanwezig is

Velen onder ons zien vooral de dingen die nog niet in orde zijn: de competenties die we missen, de zaken waar we geen controle over hebben, de eigenschappen die ontbreken, ... Dit is een veelgemaakte fout waarbij je alle prachtige dingen die WEL al aanwezig zijn, die je WEL al bent, die je WEL al hebt en die je WEL al kan over het hoofd ziet. Zonde, toch? Kijk dus naar de positieve zaken in je leven, in elke situatie, zodat je met een open geest (ipv een beperkende) elke moment kan be-leven.

Zie jezelf graag (met al je imperfecties)

Veel mensen hebben (wat) wrok jegens zichzelf voor de fouten die ze in het verleden gemaakt hebben (en misschien nog maken). Niemand kan de klok terugdraaien en fouten herstellen. Het gezegde ‘you can’t start the next chapter of your life if you keep re-reading the last one’ is hier ook van toepassing. In elke mindere of slechte ervaring ligt een kans om eruit te leren en de enige plaats waar je kan werken om dingen te verbeteren voor de toekomst is het ‘nu’.

Bevrijd jezelf van zelfoordeel en teleurstellingen over wie je gisteren was of wat je toen deed. Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven, zie je zelf graag en geniet!

Accepteer anderen (met al hun imperfecties)

Laat wrok, oordeel, teleurstelling, ... over anderen en situaties los. Zoek niet meer naar redenen om anderen te bekritiseren of te beschuldigen. Zoek oplossingen en manieren om samen verder te gaan. Stop met te proberen om anderen te controleren want ‘in the end’ bereik je daar niet mee wat je wenst.

 

I do believe we’re all connected. I do believe in positive energy. I do believe in putting good out into the world. And I believe in taking care of each other. (Harvey Fierstein)

Visualiseer een tevreden en gelukkig leven

Hoe lang is het al geleden dat je nog eens iets gevisualiseerd hebt? Beeld je eens in dat je een leven hebt waar je innerlijke rust ervaart en gelukkig bent. Enkel en alleen wanneer je jezelf openstelt voor het potentieel van positieve en fijne dingen zal je merken dat die stilaan op je pad zullen komen. Gebruik je verbeelding dus in je voordeel, niet in je nadeel. In plaats van te piekeren over alles wat slecht zou kunnen lopen, wat zou het effect zijn moest je enkel voor ogen houden wat je wel wilt hoe de dingen zijn? Visualiseer dat je zelf die dingen doet in perfecte gezondheid en harmonie.

Stop met je zorgen te maken over de toekomst

Een deel van het doorbreken van een negatieve spiraal aan energie is te stoppen met veronderstellen dat altijd het ergste zal gebeuren. Je weet niet wat er in de toekomst zal gebeuren en 90% van de zaken waar we bang voor zijn in de toekomst gebeuren toch niet. Waarom onze energie daar dan aan verspillen? Leer om te focussen op de positieve zaken die in de toekomst op je pad zullen komen ipv je zorgen te maken over iets wat hoogst waarschijnlijk toch niet gebeurt. Focus je aandacht op de fijne dingen die op je afkomen.

Spreek positief

Woorden zijn krachtige tools die het leven in een andere richting kunnen drijven. Alles wat je zegt kan grote gevolgen hebben. Leer om meer na te denken voor je spreekt. Voor je iets zegt, denk dan eens na hoe het zal klinken. Klinkt het negatief, probeer het dan positief te verwoorden en houd je lippen stijf op elkaar zolang je negatieve gedachten en woorden de bovenhand houden.

Spreek ook niet voortdurend over ziekte, onmacht, ... met anderen. Hoe meer aandacht je aan het negatieve schenkt hoe meer het waarheid zal worden. ‘Wat je aandacht geeft groeit’ is ook hier van toepassing. Haal je aandacht weg van wat je niet wilt en focus je aandacht en je woorden op dingen die je goed doen voelen.

Breng orde in je wanorde

Alles in je omgeving heeft een impact op hoe je je voelt. Je rommelige auto, de onopgeruimde living, een onverzorgde tuin, .... Wanneer je hele dagen in wanorde leeft heeft dat een negatief impact op je, ofwel omdat het je visueel heel erg stoort ofwel omdat je ‘uren’ moet spenderen om iets terug te vinden. Behandel de ruimtes waar je werkt, leeft, ontspant, ... bij manier van spreken als heilig en waardeer het feit dat je deze ruimtes hebt (velen anderen zouden zonder meer jaloers zijn op de luxe waarin je leeft, en alleen al het feit dat jij die ruimtes hebt en zij niet). Door wat orde te brengen in de wanorde schep je een veilige en rustige omgeving die je positieve energie geeft. Tijdens de opruimactie schep je trouwens ook plaats in je geest!

Blijf in je kracht staan

Stop ermee met je kracht en energie weg te geven. Gebruik je tijd, energie, vitaliteit, ... op een slimme manier. Elke keer je op iets negatiefs focust ga je over op ‘reserve’ in plaats van je batterijen terug op te laden. Wees je bewust van waar je met je mindset zit en focus meer en meer op het positieve.

Successful people are givers and not takers of positive energy. (Unknown)

Hoe zit het met jouw positieve energie gesteld?

Laat ons duidelijk zijn: er is absoluut niets mis met af en toe eens even piekeren of aan iets negatief denken! Als het gebalanceerd is, ten minste... en het niet de overhand heeft.

Laat ons even kijken naar jou...

  • Welke positieve energie is er al aanwezig?
  • Welke deeltjes van jezelf zie je graag? (is dat alles en helemaal, dan is dat echt geweldig)
  • Hoe graag zie je anderen?
  • Welke fijne toekomst kan je voor jezelf visualiseren?
  • Welke positieve zaken kan je uitspreken?
  • Welke wanorde dien je op orde te brengen?
  • Hoe kan je meer in je kracht gaan staan?
  • Hoe is het gesteld met je positieve energie?

Welke van de 8 manieren zal je als eerste implementeren? Hoe ga je dat aanpakken?

Proost op (het aantrekken van) positieve energie!

Alies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via annelies@a-lissome.be of via de contactformulieren op de persoonlijke pagina’s van onze coaches.

 

LinkedIn - Facebook - Twitter - Instagram - Youtube

 

#positive #mindset #energie #perfectionisme #geluk

De positieve energie zien die wel al aanwezig is

Jezelf graag zien + Anderen accepteren zoals ze zijn

Een tevreden en gelukkig leven visualiseren + Zorgeloos naar je toekomst kijken

Positief spreken + Orde brengen in je chaos

In je kracht staan