Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques: betaalbare levenskwaliteit!

Loopbaancheques voor Moerbeke: een geperfectioneerd systeem

Het moet gezegd: het systeem van de loopbaancheques via VDAB wérkt en is al enkele jaren volledig op punt. Dat is goed nieuws voor iedereen die meer wil halen uit zijn of haar carrière. De getuigenissen van mensen die hun comfortzone of beroerde werksituatie verlieten om duurzame voldoening te vinden zijn talrijk en veelzeggend. Wie nog aarzelt, vindt alvast enkele antwoorden op de meest prangende vragen over loopbaancheques.

Heb jij recht op VDAB loopbaancheques?

Geen onbelangrijke vraag. Het systeem is er voor vrijwel iedereen die professioneel actief is, maar er zijn natuurlijk wel enkele logische vereisten. We zetten even de vijf basisvoorwaarden op een rijtje:

  • Wonen in Vlaanderen of Brussel.
  • Bij de aanvraag voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige werkzaam zijn.
  • Zeven jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige.
  • Nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd hebben de voorbije zes jaar.
  • Je kiest voor een erkend loopbaancentrum dat loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbiedt in het Nederlands.

Zijn alle voorwaarden vervuld? Dan kan je starten met jouw persoonlijke loopbaanbegeleiding bij A-Lissome!

Hoe bestel je jouw loopbaancheques?

De praktische kant is alvast geen obstakel; loopbaancheques voor [gemeente] bestellen is kinderlijk eenvoudig.

Dit doe je online via de VDAB website. Je maakt een ‘Mijn loopbaan’-account aan en volgt gewoon de heldere instructies. Wie al zo’n ‘Mijn loopbaan’-account heeft, kan meteen door om zijn loopbaancheques te bestellen.

We verwijzen je graag naar ons stappenplan of deze glasheldere handleiding van de VDAB voor het bestellen van je loopbaancheques.

Hoeveel betaal je voor jouw loopbaancheques?

De waarde van je eerste loopbaancheque bedraagt 678,81 euro (incl BTW), die geeft je recht op 4 uur loopbaanbegeleiding. De waarde van je tweede loopbaancheque bedraagt 509,11 euro (incl BTW), waarvoor je 3 uur begeleiding krijgt.

Jij betaalt echter maar een peulschil voor deze twee loopbaancheques; 80 euro (incl BTW) om precies te zijn. De overheid past al de rest bij! Voor de kostprijs hoef je het dus alvast niet te laten…

Hoe lang blijft een loopbaancheque geldig?

Je loopbaancheque is drie maanden geldig. De geldigheidsdatum staat aangegeven op de cheque en de termijn is niet verlengbaar. Heb je vóór de einddatum geen traject gestart, dan is de cheque niet langer geldig en stort Edenred je geld terug.

Je recht op loopbaancheques blijft dan gehandhaafd en je kan dus meteen na terugstorting een nieuwe loopbaancheque aanvragen, zolang je aan de voorwaarden voldoet.

Eens gestart is je loopbaancheque minstens 1 jaar geldig.

A-Lissome loopbaanbegeleiding voor Moerbeke : zet de eerste stap!

Wil je werkelijk alles halen uit je carrière? Breek dan uit je dagelijkse routine en zet de eerste stap richting echte voldoening en arbeidsvreugde. Een op jouw leest geschoeid traject ligt hier voor het grijpen! Na een gratis telefonisch kennismakingsgesprek vraag je je cheque aan. Vervolgens zal je samen met één van onze coaches jouw persoonlijke ontwikkelingsplan uitstippelen. Uiteraard zijn ook nazorg en verdere begeleiding mogelijk