Loopbaanbegeleiding coach Brussel Dirk Van Boxem

Dirk
Van Boxem

Empathisch, inzichten, creatief, verandering, humor

Niets is zo boeiend als mensen, en wat ze allemaal doen en laten. Alleen, samen, met en tegen elkaar.

Lang geleden studeerde ik geschiedenis, omdat ik wou begrijpen hoe dat werkte, geschiedenis maken.  Maar een historicus doet niets, hij staat aan de zijlijn, en beschrijft. Ik was jong, en het jeukte. Dadendrang en toeval leidden me naar een carrière in informatica. Daar leerde ik dat projecten vallen of staan met de teams die ze uitvoeren. Als projectleider verbaasde ik me er telkens opnieuw over hoeveel mensen kunnen, als ze daar de juiste plek en tijd voor krijgen, en ik leerde hoe ik die omstandigheden naar mijn hand kon zetten. Win-win.

De financiële bedrijven waarvoor ik werkten fusioneerden, probeerden internationale structuren uit, doekten die weer op, gingen ei zo na failliet, splitsten en transformeerden zichzelf.  In al die veranderingen stond ik vaak in de frontlinie, want dat doe ik graag, een beetje vooroplopen en de weg banen. Dat leverde me een mooie carrière als senior manager op.

Ik zag ook hoe in al die veranderingen sommige mensen werden vermalen door het systeem, hun talenten en ervaring met een vingerknip onbruikbaar en waardeloos verklaard, terwijl anderen bloeiden. Ik begon change management ernstig te nemen.

Later, als consultant, maakte ik daar ook mijn beroep van. Maar hoe je ook je organisatie bouwt, hoe goed je het ook uitlegt, mensen betrekt, vaak mis je dat ene, allerbelangrijkste detail: elke organisatie, elk team, bestaat uit mensen. Individuele, met niets of niemand te vergelijken mensen. Die de hakken in het zand zetten, de vlucht vooruit nemen, of met een bang hart in beweging komen.

Ik begon een roman te schrijven (eindelijk! die zat daar al dertig jaar op te wachten), en volgde een coachingopleiding bij The Training & Coaching Square.

Als coach en schrijver valt alles op zijn plek: mijn liefde voor mensen, mijn ervaring met structuren en (internationale) bedrijfsculturen, promotie en demotie, en keuzes. Hoe je die maakt, of niet maakt. Al die ervaring stel ik je graag ter beschikking, met hart en ziel.

En de roman? Die verscheen in de lente van 2019 bij uitgeverij Polis.

Dirk's favoriete thema's

 • Werk - privé: ik hou niet van het woord balans, wel van leren hoe al die rollen in je leven mekaar niet in de weg hoeven te zitten

 • Zelfvertrouwen, - acceptatie

 • Creativiteit en hoe het in te zetten in je leven

 • Scheppingsprocessen

 • Hoogbegaafdheid

 • Promotie en demotie

 • Leiderschap

 • Communicatie en ‘stakeholder management’

 • Wat is succes?

 • Zelfstandige worden

 • ...

Wegens het corona virus en het impact ervan op werk en leven is het bij A-Lissome ook mogelijk om je coaching sessie(s) online te laten doorgaan. Hier zijn verschillende gratis en gemakkelijke tools voor. Bespreek het met je coach, hij/zij informeert je met veel plezier over de mogelijkheden!

Loopbaanbegeleiding coach Brussel Dirk Van Boxem

Neem contact op met
Dirk