Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

Wil je meer succes in je job, investeer in jezelf!

Investeer in jezelf voor meer succes in je job!

 

Ben jij blij of gelukkig met je job? Zou je stiekem professioneel meer succesvol willen zijn? Je hebt het gevoel dat het wel goed loopt, en tegelijk weet je dat je veel beter zou kunnen. Er zit stiekem veel meer in je dan je op dit moment laat zien. En daardoor geeft het je geen plezier. Heb je het gevoel dat je in een sleur terecht komt en lijken alle dagen hetzelfde?

Dat hoeft helemaal niet. Je kan ontzettend veel succes uit je job halen. Of je nu starter bent of dat je al jaren ergens werkt. Je kan altijd het tij keren of zelfs opnieuw beginnen.

Het loopt wel, maar het gaat niet.

Je boekt vooruitgang, maar voelt geen plezier.

Je bent er, maar je bent er ook niet.

Mogelijk dat jij jezelf in bovengenoemde kan herkennen?

Alles loopt, gaat redelijk goed, draait en tolt door. Het loopt dus wel, maar gaat het eigenlijk wel?

Vervolgens is het: Je ziet dat je vooruitgang boekt en krijgt er ook complimentjes over. Maar voel je nog plezier?

Ben je er? Of toch niet? Want je gedachten zijn alweer bij het avondeten, de race met de kinderen en de was die zich thuis alleen maar opstapelt.

Ben je absoluut klaar met deze sleur? Wil jij graag verandering? Voel je dat je meer kan, maar dat het er (nog) niet uitkomt? Verlang je naar meer succes en plezier in je job? En heb je ook wel behoefte aan wat tijd voor jezelf?

Dan is het tijd om te investeren in je jezelf voor meer succes in je job!

 

4 ijzersterke tips en redenen om te beginnen met het investeren in jezelf

Start met investeren in je inner-self

Ben jij liever met anderen bezig dan met jezelf? Cijfer je jezelf graag weg? Dan is het tijd om dat gedrag en de redenen daarvoor eens grondig onder de loep te nemen.

Het is namelijk gebleken dat wanneer jij je innerlijk prettig/sterk/groots/liefdevol voelt, dit automatisch en gemakkelijker door zal stromen op zakelijk en privé gebied. Zorg dus eerst voor jezelf voordat je voor anderen gaat zorgen. Je kan in je inner-self investeren door jezelf meer rust te gunnen. Door vaker dingen te doen die jij leuk vindt. Ga goed voor jezelf zorgen. En gun jezelf alleen het allerbeste.

Als je jezelf meer gaat waarderen, ga je ook meer staan voor jezelf. Daarna kan je nog altijd beslissen ook met anderen bezig te zijn.

Start echter eerst bij jezelf.

Investeren is niet moeilijk en zwaar, maar leuk en fun

Het leuke aan investeren is dat er altijd iets te investeren valt. Het gaat namelijk al heel gemakkelijk en het is voor iedereen toepasbaar.

Het is zeer waardevol om te investeren in jezelf wanneer je aan het begin van je loopbaan staat. Het is zeker minstens even waardevol om ook te blijven investeren als je al grote successen boekt binnen jouw job.

En dat is interessant. Wie je ook bent, wat je ook doet en waar je ook staat, iedereen heeft behoefte aan een bepaalde rust en groei. Iedereen heeft die rust en groei nodig om meer succes te boeken op het gebied dat je graag zou willen.

Investeren is dus altijd een goed idee. Maar toch wordt het investeren in jezelf nog regelmatig onderschat of vergeten. Het hoeft helemaal niet (veel) geld te kosten als je nagaat op wat voor verschillende manieren jij al kan investeren in jezelf.

Investeer je niet of te weinig in jezelf? Dan is er een grote kans dat je in de zogenoemde sleur terecht komt, last krijgt van een burn-out en/of overspannen raakt. Investeren in jezelf betekent namelijk niets minder of meer dan een cadeautje geven aan jezelf. Je kan jezelf bijvoorbeeld een (loopbaan)coaching traject cadeau doen. Maar naar de sauna gaan, een boswandeling doen of een interessant boek lezen valt ook onder het investeren in jezelf.

Je kan investeren in jezelf dus vergelijken met een manier om genoeg tijd en uitdaging aan jezelf te spenderen. Voor de working-self, private-self en inner-self.

Start met investeren want van investeren, ga je leren.

Investeren in jezelf

Vraag om hulp/inspiratie van buitenaf

Misschien vind je het nog eng om hulp te vragen. Maar we kunnen het als mens niet allemaal alleen. Loop je tegen iets aan wat jij zelf niet opgelost krijgt? Vraag dan eens om hulp. Zoek iemand op die goed aansluit bij jouw vraag.

Op die manier kan iemand met de ervaring op dat gebied jou inspireren en het vertrouwen geven om de volgende stap te zetten. Je investeert in dit geval in jezelf, met hulp van een ander. Je schakelt de hulp/kennis van buitenaf in en dat is super krachtig! Zelf vraag ik ook regelmatig om hulp. De andere persoon kan altijd aangeven dat hij of zij dat niet ziet zitten. Wist je trouwens dat de meeste mensen heel graag helpen?!

Een coach kan je bijvoorbeeld helpen om professioneel stappen te zetten die je alleen niet zou durven. Of die ziet talenten bij jou die je zelf nog niet ziet. Hierdoor kan je bijvoorbeeld leren om salarisverhoging te vragen of om bepaalde projecten op te pakken binnen je job die je anders niet zou doen. Of wellicht krijg je de moed om te stoppen in je huidige job en te gaan solliciteren naar die droomjob.
Misschien vind je het lastig om geld te investeren in een coach, omdat je niet precies weet of het daadwerkelijk succes gaat opleveren. Maar wat je in ieder geval nu weet is dat als je niks doet je stil blijft staan.

Als je in Vlaanderen woont kan je trouwens elke 6 jaar gebruik maken van de VDAB loopbaancheques waar je je 8u kan laten begeleiden voor in totaal 80 euro. De werkelijke waarde hiervan is 1331 euro incl BTW. De Vlaamse Overheid past het verschil bij.

Hoe dan ook, investeren hoeft niet noodzakelijk iets noch veel te kosten. Het kan ook een investering in tijd zijn.

Wat je hier investeert, beweegt zich weer voort in jouw leven en het plezier en succes in jouw job.

Geniet van de dingen die je al hebt

Door je continu te focussen op wat je zou willen of wat je allemaal nog moet leren word je niet bijzonder gelukkig. In plaats daarvan kan je ook leren kijken naar wat er wel al is en te genieten van wat je wel al verwezenlijkt of neergezet hebt. Je kijkt naar wat er vandaag goed loopt.

Start eens met elke dag even naar buiten te gaan en te kijken hoe mooi je tuin of de natuur of je zicht is. Geniet extra van bijvoorbeeld lachende kinderen. Voel je dankbaar en schrijf het vooral ook op waar je dankbaar voor bent. Je mooiste momenten of grootste verwezenlijkingen kan je op een stuk papier schrijven en verzamelen in een pot. Op het einde van het jaar kan je dan je ‘voorbije’ jaar eens overlopen aan de hand van die stukken papier.

Vergeet dus niet om NU te leven. Wat loopt nu goed? Waar ben je nu dankbaar voor?

Geniet van de dingen die je al hebt

Op welke manier investeer jij al in jezelf?

Call to action

Wanneer heb jij voor het laatst in je eigen ontwikkeling geïnvesteerd?

Hoe heb je dat gedaan?

Wat heb je daaruit geleerd?

Wat zou een volgende stap kunnen zijn?

Proost, op investeren in je zelfontwikkeling

AnneliesHeeft dit artikel je iets bijgebracht over hoe een goede coach kiezen? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen; annelies@a-lissome.be . 

 

LinkedIn - Facebook - Twitter - Instagram - Youtube

 

#succes #success #investeren #persoonlijkeontwikkeling #personaldevelopment

Investeren in jezelf is leuk en fun

Investeer in je inner-self

Vraag om hulp of inspiratie van buitenaf