Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

Waarom je moet blijven werken aan jezelf

Waarom moet je blijven werken aan jezelf?

 

Werk jij wel eens aan jezelf? En waarin investeer je dan? Investeer je in die mooie nieuwe schoenen, een auto, een reis of juist in je zelfontwikkeling?

Werken aan jezelf betekent voor mij investeren in zelfontwikkeling. Er is zoveel te leren over jezelf. En met die zelfkennis kun je vervolgens een leuker en gelukkiger leven leiden. Je weet dan namelijk precies wat je wel en niet leuk vind, waar je wel of niet energie van krijgt en welke overtuigingen en angsten je nog tegenhouden.

Met die inzichten kun je vervolgens keuzes maken die veel dichter bij je hart liggen en die je duurzaam geluk opleveren.

Waarom je aan jezelf moet werken. Hieronder geef ik je 4 redenen waarom jij zou moeten investeren in jezelf!

 

Vergroot je zelfkennis

Hoe goed ken jij jezelf eigenlijk?

We hebben allemaal bepaalde denk- en gedragspatronen die ontstaan zijn tijdens het opgroeien. Soms zie je van jezelf niet wat je talenten, mogelijkheden en beperkende overtuigingen zijn, omdat het als een tweede natuur voor je is.

Door je zelfkennis te vergroten krijg je meer inzicht in deze patronen. Vaak zijn het andere mensen die jouw kunnen wijzen op deze blinde vlekken die je zelf niet ziet. Met de juiste begeleiding kun je helemaal tot jouw kern komen, waardoor je jezelf echt leert kennen. Van daaruit kun je vervolgens stappen gaan zetten die in lijn zijn met jouw verlangens.

 

Verrijking van je leven

Werken aan jezelf is een verrijking voor de rest van je leven. Het is een duurzame investering, omdat je er voor altijd iets aan zult hebben. Dit in tegenstelling tot de investering in je nieuwe schoenen of een reis want die dingen zijn maar tijdelijk.

Als je investeert in je zelfontwikkeling weet je ook beter welke doelen en dromen jij hebt in het leven. Het geeft je een richting en zal je leiden naar een leven vol voldoening. Het zal je uitdagen om vaker uit je comfortzone te gaan en de uitdaging aan te gaan. Het heeft een positief effect op alles in je leven: je relaties, je gezin, je sport, je baan, je vriendschappen, noem maar op!

 

Beter in je vel

Je ontdekt niet alleen wat je leuk vind, maar je leert ook heel veel over je eigen beperkende overtuigingen. Angsten die je tegenhouden om te doen wat je echt graag zou willen:

  • Welke angsten zijn dat?

  • Welke gedachten heb jij over jezelf?

  • Hoe staat het met je eigenwaarde?

Door coaching en zelfontwikkelingsprogramma’s ga je veel beter in je vel zitten en kun je echt het beste uit jezelf halen op zowel werk- als privé gebied.

 

Neem het roer in eigen handen

Investeren in en werken aan jezelf betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor je werk en leven. Je neemt het roer in eigen hand. Daar is lef en moed voor nodig. Het is niet altijd makkelijk om naar jezelf te kijken en te ontdekken wat er allemaal achter die lagen van angst verstopt zit. Maar als je die moed hebt en je durft je angsten aan te kijken en diep naar binnen te gaan, kom je tot allerlei nieuwe inzichten en perspectieven. Dan kun je voor die baan gaan waar al jouw kwaliteiten en mogelijkheden goed tot zijn recht komen. En dan leer je ook goed je grenzen aangeven!

 

Het nut van loopbaancoaching

Een loopbaancoach kijkt vanaf een afstand mee met je naar jouw situatie. Van daaruit wordt gewerkt aan jouw professionele toekomst en dat kan op verschillende vlakken zijn. Hierdoor krijg je inzicht in jezelf en de reden waarom je nu wellicht niet zo gelukkig bent in je werk.

Investeer jij in jezelf?

Call to action

Wanneer heb jij voor het laatst in je eigen ontwikkeling geïnvesteerd?

Waarin heb je toen geïnvesteerd?

Wat zou een volgende stap kunnen zijn?

Proost, op investeren in je zelfontwikkeling

Annelies

 

Heeft dit artikel je iets bijgebracht over hoe een goede coach kiezen? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina of in Loopbaaninspiratie. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen; annelies@a-lissome.be .

 

#ontwikkelen #coaching #loopbaanbegeleiding

Je vergroot je zelfkennis en kan op basis daarvan betere keuzes maken

Het heeft een duurzaam effect, is een verrijking voor de rest van je leven

Je gaat je beter in je vel voelen