Deel dit bericht
- Huub van Zwieten

Ontdek eenvoudig 1,5 uur extra tijd in jouw dag!

Maak extra tijd in je dag

 

Vorig jaar deed ik een belangrijke ontdekking. Het was rond de feestdagen, een periode van drukte op het werk en allerlei tijdrovende sociale activiteiten. We hadden een paar dagen weg gepland, met de auto naar Hamburg en Kopenhagen. Een vol schema. En toen gebeurde er iets bijzonders: we raakten verslaafd aan de DVD-serie ‘The Good Wife’. In 6 weken bekeken we alle seizoenen van die serie.

 

Tijd voor 'The Good Wife'

Toen ik terugrekende ontdekte ik, dat we in deze hectische periode in staat waren geweest om gemiddeld 1,5 uur per dag naar ‘The Good Wife’ te kijken! Dat was tijd die ik helemaal niet dacht te hebben. En toch hadden we die blijkbaar vrij kunnen maken.

 

Tijd is er altijd

Mijn conclusie is dat tijd er altijd is, als je maar iets hebt om tijd voor vrij te maken. Zelfs als dat - zoals in ons geval - iets heel banaals is. En zeker als je iets veel belangrijkers hebt zoals een persoonlijke passie, een missie, een activiteit of onderneming waar je bevlogen over bent. Dan verschijnt de tijd als uit het niets!

 

Ontdek de extra tijd in je dagen

Wat voor mij geldt, geldt ook voor jou. Je hebt tijd genoeg om te besteden aan belangrijke zaken. Ontdek de extra tijd in je dagen, zodat je dingen gedaan kunt krijgen. Schrijf je dagritme eens uit. Waar besteed je je tijd aan op een gemiddelde dag? Beschrijf je dagelijkse rituelen, zelfs als ze onbelangrijk lijken, met een daaraan gekoppelde tijdsbesteding. Ontdek in je schema waar je extra tijd is verstopt. Wat kun je anders organiseren om 1 of 2 uur extra tijd vrij te maken? Kun je vroeger opstaan? Zou je later kunnen gaan slapen? Kun je minder tijd besteden aan lummelen, televisie kijken, slapen, badderen, rondhangen, social media, opstarten, etc.? Of kun je tijd die je besteedt aan reizen, koken, slapen, kletsen, uitgaan of bellen beter gebruiken? Misschien kun je het combineren met andere zaken, zoals dingen die op je actielijst staan?

 

Kiezen voor wat belangrijk is

Ik vind het een zegen om te zien dat voor belangrijke zaken altijd tijd is. Het is zo’n heerlijk gevoel om te kunnen kiezen voor wat echt belangrijk is, zonder de smoes dat je er nou eenmaal ‘geen tijd’ voor hebt. Waar ga jij je extra tijd aan besteden de komende weken?

 

Huub van Zwieten

Voor A-Lissome

 

Over de auteur

Huub van Zwieten toont hoe hard werken én 365 vakantiedagen samen kunnen gaan. Hij en zijn 30 TalentFirst collega’s zijn zelf het voorbeeld. Zijn passie voor werk combineert hij met een gezinsleven met vrouw Wien en twee kinderen, in de Amsterdamse Jordaan.

Met zijn klanten deelt hij zijn krachtige, eenvoudige geheim: door je passie en talenten in te zetten ten behoeve van anderen, ontdek je de snelste route naar duurzaam succes en geluk.

Huub is spreker en seminarleider, auteur van 7 managementboeken en een roman, drijvende kracht achter de 'Thank God It's Monday' theatershows en bedenker en eigenaar van het DroomBaanHotel.

In 2000 richtte hij TalentFirst Nederland BV op.

Regelmatig deelt Huub zijn gedachten met anderen.

Wil je Huub boeken voor een lezing, seminar of inspiratiesessie? Dat kan viaboekhuub@talentfirst.nl. Direct bereik je hem via huub@talentfirst.nl

 

#tijd #timemanagement #talentfirst #huubvanzwieten