Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

Loopbaanbegeleiding: wat A-lissome onderscheidt van de rest!

Loopbaanbegeleiding bij A-Lissome : voordelen

 

Je wilt loopbaanbegeleiding volgen, bent op zoek naar een loopbaancoach en je hebt niemand in je netwerk die je hierin kan adviseren? Dan wordt het lastig want het aantal loopbaancoaches in Vlaanderen is zeer drastisch gestegen. De kwaliteit is ook zeer verschillend: van theoretische modellen uitleggen en lijstjes laten invullen naar een diepgaande coaching op identiteit en missie en alles wat daar tussenin ligt. Sommige loopbaancoaches hebben ook helemaal geen (!!!) vooropleiding voor coaching.

 

Regelmatig krijgen we de vraag waarin A-Lissome Loopbaanbegeleiding verschilt van de andere loopbaancentra. Hieronder ons antwoord.

Als ik kies voor loopbaanbegeleiding bij A-Lissome dan kies ik heel bewust voor:

 

Loopbaanbegeleiding bij A-Lissome volgens een unieke en persoonlijke aanpak

Elke persoon en elke jobvraag is uniek. Aan de hand van zijn/haar ervaring, kennis en methodes begeleiden we jou als loopbaancoach op een flexibele manier doorheen dit proces zodat jij durft te kiezen voor je droomjob of start met je eigen droombedrijf. We passen ons ook aan, aan jouw agenda: we coachen overdag, 's avonds of in het weekend (afhankelijk van je coach).

 

Loopbaanbegeleiding met kwaliteitsvolle coaching

Elke loopbaancoach heeft een degelijke opleiding (loopbaan) coaching genoten. Een aantal zijn ICF-gecertificeerd (International Coach Federation). We stellen je de vragen die je jezelf niet durfde of wist te stellen. We gaan verder dan louter theoretische modellen uitleggen of je lijstjes laten invullen. We gaan er ook daadwerkelijk mee aan de slag, reflecteren en brainstormen er samen over om na te gaan hoe jij hiermee aan de slag kan, wat het effect ervan is, hoe je dat duurzaam kan inzetten, …

Wat onze klanten over ons vertellen vind je hier en op de persoonlijke pagina’s van onze coaches waar je kan doorklikken per coach.

 

Loopbaanbegeleiding met coaching als kernactiviteit

Als A-Lissome coaches zijn we voltijds bezig met onze passie. Vele instituten doen in hoofdzaak consulting en daarnaast coaching, of hun hoofdactiviteit is training, waar coaching een bijzaak is. Bij A-Lissome loopbaanbegeleiding is de kernactiviteit (loopbaan)coaching en doen we daarnaast andere zaken die ons zeer nauw aan het hart liggen.

 

Loopbaanbegeleiding met opinieleiders

Als opinion leaders geven we advies én worden we erom gevraagd. Hierdoor komen we regelmatig in de pers en hebben we een uitgebreide mailinglijst die wekelijks een blog verstuurt over een topic dat te maken heeft met werk en loopbaan.

Het e-book ‘Geef Vleugels Aan Je Loopbaan’ dat in april van dit jaar werd gelanceerd werd in recordtijd een aantal honderden keren gedownload. Heb jij het nog niet en wil je het ook? Download het hier.

 

Loopbaanbegeleiding met een efficiënt (gratis) telefonisch kennismakingsgesprek

Een gesprek waarin we luisteren naar je uitdagingen en noden, waarin we de basis leggen van de verdere samenwerking. We leren elkaar kennen, overlopen de aanpak en maken afspraken met elkaar.

 

Loopbaanbegeleiding met een team van gedreven coaches

De loopbaancoaches van A-Lissome kunnen steeds op elkaar beroep doen. We delen onze kennis, ervaring en kunde. We vieren successen en delen moeilijkere momenten. We zijn een gesprekspartner voor elkaar als we even zelf vast zitten. Doordat iedere coach een andere achtergrond heeft (HR manager, stress en burn-out coach, sales specialist, CEO, change manager, business consultant, …) is ook daar de verscheidenheid een toegevoegde waarde. Verenigde krachten bereiken altijd meer.

Wil je graag weten wie er deel uit maakt van dit geweldige team en wie deze coaches zijn? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Loopbaanbegeleiding met ervaringsdeskundigen

Alle coaches van A-Lissome zijn échte ervaringsdeskundigen. Elk van ons heeft een uniek verhaal waarin we onze eigen professionele keuzes hebben gemaakt én vandaag beleven. We hebben allen IN de business gestaan dus we kennen de klappen van de zweep in de zin van sneller, beter, werkdruk, competitie, …

Dankzij onze jarenlange ervaring, in verschillende takken en op verschillende niveaus in het bedrijfsleven, weten we als geen ander dat af en toe vertragen (of stilstaan) vooruitgang betekent. Het is net in die momenten dat het makkelijker is om verbinding te maken met ons volle potentieel en het ook meer en meer te gaan inzetten.

 

Loopbaanbegeleiding met coaches die in mijn potentieel geloven…

… ook al zie ik dat potentieel zelf nog niet. Als coach/trainer hebben we een oneindig geloof in het potentieel van de ander. Er is immers veel meer mogelijk dan je denkt. Vanuit pure nieuwsgierigheid, en met het nodige respect brengen we dat potentieel ook naar boven, stap voor stap. Eens je weet wat je wilt is stap 2 gaan geloven dat het ook echt kan en stap 3 is ervoor gaan. En dat is niet altijd eenvoudig noch komt dit ‘op een dag’. Het is een proces waar regelmatig puzzelstukjes aan worden toegevoegd.

We dagen je uit om eens buiten de platgetreden paden te denken en voelen, te durven dromen, meer en meer te denken in functie van talenten ipv competenties, je persoonlijke wishlist op te maken, …

 

Loopbaanbegeleiding in verschillende leervormen

We werken zowel met individuele sessies als met kleine groepjes. Daarnaast bieden we laagdrempelige workshops aan die een link hebben met je loopbaan: zelfvertrouwen, time management, solliciteren, demotie, communiceren zonder drama, je energie in balans (weg van burn-out), … Over deze workshops vind je hier meer informatie.

We proberen ook zoveel mogelijk de verschillende leervormen van Kolb te gebruiken afgestemd op de noden en voorkeuren van onze klant: reflectie, experiment, doen en observeren.

 

Loopbaanbegeleiding met een community

Aangezien we onze klanten niet aan hun lot willen over laten na de coaching, en we delen belangrijk vinden hebben we een systeem opgezet waarbij onze coaches én klanten elkaar online vragen kunnen blijven stellen en beantwoorden, mee vieren bij succes, tips geven op minder goede momenten of resultaten en zoveel meer. Dit kan 7 dagen op 7 en 24 uur op 24.

 

Loopbaanbegeleiding met lastige, soms confronterende vragen

Een klankbord, een spiegel, een duik onder de oppervlakte, ons luisterend oor, onze kennis en ervaring, onze oordeelloosheid is wat je van ons mag verwachten. We gaan transparant en doortastend te werk en durven ook lastige en confronterende vragen te stellen. In die confrontatie komen meestal elementen naar boven die extra inzicht geven waar je al dan niet mee aan de slag kan.

 

Loopbaanbegeleiding op verschillende niveaus van ontwikkeling

Bevragingen gebeuren op verschillende niveaus in de piramide van Dilts & Bateson (dit zijn verschillende niveaus van ontwikkeling, bewustzijn en verandering). Dat wil ook zeggen dat inzichten komen op deze 6 niveaus.

Hieronder is het voorgesteld als een ijsberg. Wat boven het water zit is zichtbaar voor je omgeving. Wat eronder zit onzichtbaar. Tijdens je ontwikkeling als mens doorloop je ze van boven naar beneden: als baby ben je je enkel bewust van je omgeving, later ga je een gedrag stellen en als je dat helemaal beheerst is het een competentie of talent. Wat minder zichtbaar is is de ontwikkeling van je waarden en normen (inclusief de overtuigingen die je daarover vormt en de emoties die deze meebrengen), je identiteit en missie.

We zullen dus niet enkel vragen stellen over hoe moet je ideale werkomgeving eruit zien of welke talenten wil je inzetten maar evengoed ‘wat geloof je over jezelf’, ‘wie wil je zijn over 5 jaar’ of ‘wat wil je vanuit je hart bijdragen aan deze wereld’?

Loopbaanbegeleiding met een gericht actieplan

Loopbaancoaching is niet zomaar wat praten over, het is niet zomaar een vrijblijvende babbel. Een gericht actieplan is het resultaat om met volle goesting de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen groeiproces, leven en loopbaan. Je zal dan ook mogelijks opdrachten meekrijgen of gevraagd worden dingen te doen om te geraken waar je graag zou willen staan.

Hoe kies je de juiste coach?

  • Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan

  • Ga na of je een klik hebt – langs de ene kant moet er voldoende vertrouwen zijn en langs de andere kant moet je coach je ook voldoende kunnen uitdagen

  • Kijk op de website en het LinkedIn profiel om meer te weten te komen over de coach

  • Geef tijdens het traject zelf aan als er iets niet naar je verwachtingen verloopt zodat je samen met je coach nog kan bijsturen.

Heb jij interesse in loopbaanbegeleiding bij een A-Lissome coach? Neem dan contact met ons op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek (met de coach van je keuze) of klik onderaan deze blog op de kaart.

 

Proost op een goede keuze van loopbaancoach!

Alies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via annelies@a-lissome.be of via de contactformulieren op de persoonlijke pagina’s van onze coaches.

 

LinkedIn - Facebook - Twitter - Instagram - Youtube

 

#coaching #personalbranding #loopbaanbegeleiding #loopbaancoaching