Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

Ik onzeker? Neen! Dus toch...

Onzekerheid

 

Ieder van ons is onzeker! We hebben er allemaal last van, van die onzekerheid. Echt, a-l-l-e-m-a-a-l…

Ook ik! Gaan mijn coachees vinden dat ik hen goed gecoached heb? Zie ik er goed uit? Heb ik lekker gekookt voor mijn gasten? … Onzekerheid kan zich dus afspelen op verschillende niveaus: competenties, uiterlijk, intellect, financieel, emotioneel, sociaal,… en zowel op privé vlak als op het werk!

Zelfs mensen die eruitzien alsof ze de zelfzekerheid zelf zijn, zijn nu en dan onzeker! Diegene die regelmatig seminaries geeft, de stand-up comedian, de sport-ster, de pop-diva, … ook een persoon die behoorlijk arrogant en kleinerend kan overkomen (it’s just a mask…)…

Je bent dus niet de enige die worstelt met onzekerheid. Onzeker zijn is écht ok, het is deel van ieders leven! Je kan dan ook beter je onzekerheid accepteren voor wat het is en je onzekere kant als een vriend gaan beschouwen, een levensgezel die je ‘altijd’ bij zal hebben en die nu en dan eens zijn hoofd om te hoek zal steken om ‘goedendag’ te komen zeggen, ook wanneer jij dit niet wenst.

Tekenen van onzekerheid vind je overal: een vrouw die aan haar haar zit te frutselen (heren, het kan ook zijn dat ze je probeert te versieren :-)), een collega die bloost, een spreker die ‘eeeuuhm’ zegt, iemand die zacht spreekt, een klant die altijd met zijn handen ergens aan zit, je baas die een trillende stem heeft, een vriendin die wat voorovergebogen loopt,… het zijn allemaal mogelijke voorbeelden van onzekerheid en je vindt ze bij manier van spreken op elke hoek van de straat. Let er maar eens op. You are not alone…

Mogelijks heb je al een aantal zaken geprobeerd om je over de onzekerheid heen te helpen, maar hadden die niet het gewenste resultaat. Erover praten met vrienden, je onzekerheid onderdrukken, goedbedoelde tips, … De reden dat dit niet werkte is simpel : Jouw gebrek aan zelfvertrouwen komt immers voort uit ervaringen uit het verleden en zolang je de link niet eerst kan leggen en dan ombouwen naar iets positiefs zal je ermee blijven zitten.

Goed nieuws: je kan er écht iets aan doen.

Door:

 • een kristalheldere visie te creëren over het niveau van zelfzekerheid dat je zou willen bereiken en hoe die er concreet uitziet

 • te ontdekken wat de blokkades zijn die je tegenhouden om dit te bereiken, en welke zorgen en behoeftes er achter die blokkades verscholen liggen

 • inzicht te krijgen op de kosten en effecten van de huidige situatie

 • je blokkades om te vormen naar stimulansen

 • hulpbronnen in te schakelen op weg naar je ideaal beeld

Hoe? Daar help ik je graag bij!

 

Hoe zou het zijn als jij/ Zou het niet fantastisch zijn als jij:

 • …elke dag mentaal, emotioneel en fysiek lekker in je vel zit?

 • …vol zelfvertrouwen bent in elke situatie, ook als het spannend lijkt?

 • …makkelijk, vanuit jezelf en open communiceert?

 • …een compliment kan geven én ontvangen?

 • …op alle vlakken zelfzeker overkomt? (stem, houding, gebaren, expressies, …)

 • …‘neen’ kan zeggen zonder je schuldig te voelen?

 • …eenvoudig beperkende emoties ombuigt en loslaat?

 • …je zelfvertrouwen ook uit jezelf kan halen, en niet alleen uit ‘een ander’?

 • …een makkelijke techniek leert om naar een zelfzekere professional te groeien?

 • …je dromen realiseert in plaats van blijft dromen?

 • …in je eigen tijd, ruimte en tempo aan de slag gaat?

 •  

Als je verlost bent van je onzekere gevoel (al is het door te accepteren dat die af en toe de kop op steekt) kan je jezelf zijn! Stel je je eens voor: Hoe voel je je dan? Hoe zou je leven eruit zien? Hoe zou je in je job kunnen groeien?

Geweldig! Niet?

Is dit wat je wil? Dan weet ik 100 procent zeker dat ik je iets moois te bieden heb!

 

Proost, op jouw zelfzekere zelf,

Alies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via annelies@a-lissome.be of via de contactformulieren op de persoonlijke pagina’s van onze coaches.

 

LinkedIn - Facebook - Twitter - Instagram - Youtube

 

#acceptance #mindset #calltoaction #onzekerheid #zelfvertrouwen