Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

Het verhaal van Inge

Getuigenis Inge haar verhaal

 

Elke klant heeft een eigen verhaal en elke klant blijft om een andere reden bij. Inge is een dame met behoorlijk wat pit die serieus wat stappen heeft gezet tijdens haar loopbaancoachingstraject. Hier een beetje haar verhaal.

 

Hoe zag je professionele situatie en leven eruit, een jaar geleden?

Een jaar geleden deed ik een job in een sector die gevoelsmatig niet juist aanvoelde. Ik kon op dat moment nog niet exact benoemen waar ik net naar op zoek was maar wist gevoelsmatig wel dat ik niet op mijn plaats zat. Daarnaast haalde ik ook weinig tot geen voldoening uit mijn job en was op zoek naar dat ietsje meer.

Waarom heb je contact met ons opgenomen?

Ik was niet gelukkig bij mijn huidige werkgever én in mijn functie en begon mijn eigen competenties in twijfel te trekken. Ik wou daarom onderzoeken of ik professioneel geen andere richting kon inslaan die meer in lijn lag met mijn persoonlijkheid en interesses.

Hoe heb je de begeleiding ervaren?

De begeleiding was voor mij vooral een diepgaande zelfreflectie. Annelies stelde de juiste kritische vragen en deelde haar ervaring en expertise. Daarnaast leerde ik ook in kaart brengen waar ik naartoe wou met mijn carrière en hoe ik dit op een goede manier kon aanpakken.

Wat was je grootste eye-opener?

De grootste eyeopener was voor mij dat je vooral naar jezelf moet luisteren en je gevoel moet volgen. Eigenlijk wist ik al heel lang welke richting ik wou inslaan maar ontbrak het nodige zelfvertrouwen.

Je professionele droom was … ?

Mijn professionele droom was om een job te doen waar ik mijn creativiteit en passie in kwijt kon. Daarnaast was ik ook actief op zoek naar een onderneming met de juiste waarden en normen.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je de stap naar een nieuwe job durfde zetten?

Door de zelfreflecties en begeleiding ben ik bewust gaan solliciteren voor functies die echt aansloten bij mijn persoonlijke voorkeur en interesses.

Hoe heb je dat dan concreet aangepakt?

Ik heb mijn portfolio online geplaatst, heb een creatieve cv gemaakt en ben bewust en actief beginnen zoeken naar vacatures die aansloten bij hetgene waar ik echt naar op zoek was.

Hoe was de reactie van je omgeving?

Mijn omgeving was zeer enthousiast en steunde de nieuwe weg dat ik wou inslaan.

Hoe loopt het nu?

Ik ben vandaag marketing officer bij Zenito. Onze dienstengroep adviseert ondernemers en vrije beroepers in alle fases van hun loopbaan. Mijn job is heel uitdagend en er is veel ruimte voor initiatieven en ideeën. Daarnaast werk ik in een jong en dynamisch team en kan ik volledig mezelf zijn.

Wat is het leukste wat je sindsdien hebt meegemaakt?

Sinds ik aan de slag ben is het eigenlijk een aaneenschakeling van leuke momenten. Het opmaken van brochures en presentaties, het uitwerken van nieuwe concepten, deelnemen aan opleiding en nieuwe tools leren, nadenken over nieuwe strategieën … stuk voor stuk leuke opdrachten waar ik veel voldoening uit haal.

Welke nieuwe stukken van jezelf heb je ontdekt?

Ik heb ontdekt dat je werk graag doen een heel groot impact heeft op de rest van je leven en ervoor zorgt dat je beter en gelukkiger in het leven staat.

Wat is het moeilijkste tot nu, bij deze overstap?

Het moeilijkste is vooral de stap nemen. Van zodra ik de beslissing had genomen is het alleen nog maar een positieve ervaring geweest.

Wat is jouw advies aan mensen die uitgekeken zijn op hun job?

Durft de stap te nemen! Keuzes maken en veranderen is geen makkelijke opdracht maar een proces. Ik raad dan ook aan om aan de slag te gaan met een coach. Door de verschillende sessies krijg je inzicht over je competenties, waarden, normen en wensen. Zo krijg je stap voor stap meer inzicht in wie je bent en waar je naartoe wil.

 

Call to action

Wat van Inge haar verhaal is eventueel herkenbaar voor jou?

Welke stappen kan je eventueel zelf zetten richting een job die beter bij je past?

Proost op een aaneenschakeling van leuke momenten!

Alies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via annelies@a-lissome.be of via de contactformulieren op de persoonlijke pagina’s van onze coaches.

 

LinkedIn - Facebook - Twitter - Instagram - Youtube

 

#passie #actie #waarden