Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

9 levenslessen die je direct kunt toepassen

Direct toe te passen levenslessen

 

Hoe je het leven bekijkt vertelt heel veel over wie je bent.

Sommigen drijven mee op de golven van het leven en hopen dat ze terecht komen waar ze moeten zijn. Anderen nemen hun leven actief in handen, zoeken uit wie ze zijn, wat ze willen en zetten ook stappen om in juiste richting te evolueren.

Een groot deel van een succesvol leven is hoe je omgaat met de verschillende levenslessen.

Je leven is geen vaststaand proces met checklisten. Het is een praktijkervaring. Alles in het leven vraagt ‘oefening’.

Sommige levenslessen blijven zich herhalen doorheen de tijd, telkens opnieuw. Welke les heb je dan nog niet geleerd? Het is aan ons om erover te (blijven) reflecteren en te beseffen wanneer ze aanwezig zijn zodat je elke keer opnieuw de keuze hebt om te beslissen wat je wilt doen.

Levenslessen zitten vol wijsheid omdat ze meestal ‘op de harde manier’ worden aangeleerd.

Om ervoor te zorgen dat jij die fouten niet moet maken om ervan te leren delen we er hier een aantal met heel erg veel plezier.

7 levenslessen die je best direct toepast. Als het enigszins mogelijk is, kan je de levenslessen beter vroeg leren dan laat.

 

Je leeft vandaag

We wachten tot er ergens in de toekomst iets geweldigs gebeurt om gelukkig te worden. Echter, dit moment is het enige dat je hebt. Dit. Moment.

Het leven is een aaneenschakeling van ‘dit moment’-en. Houd van het nu als het is en je zal makkelijker een geweldig leven hebben.

Stel jezelf de vraag wat je vandaag al kan doen om nu gelukkig te zijn.

Kleine dagelijkse stappen en gewoontes zijn belangrijk om je te brengen naar waar je wilt zijn.

Een grote fout die mensen maken is te geloven dat ‘op een dag’ dat doel wel bereikt zal zijn. Word jij op een ochtend wakker met je droomjob, 1 miljoen euro op je rekening en een lotus elise voor de deur? Zal dat zomaar even tevoorschijn komen?

Grote stappen kan je alleen maar zetten door elke dag de nodige kleine stappen te zetten over een lange periode in de tijd.

 

Je job is niet wie je bent

Veel mensen koppelen ‘wie ze zijn’ aan hun job. Wie ben je dan als je op pensioen gaat of ziek thuis zit? Een job is ‘wat je doet’.

Je job is een deel van ‘leven’, net zoals je gezondheid, je gezin en andere relaties, je interesses en passies.

Je bent zoveel meer dan enkel je job.

Je bent ook je omgeving, je studies, een partner, boer of zus, papa of mama, collega, ...

Jij bent het gemiddelde van de mensen met wie je het meeste tijd doorbrengt. Is dat wie je wilt zijn? De mensen rondom je zijn je spiegels, je mentoren, …

Als jij je omringt met mensen die dezelfde angsten, onzekerheden, vooroordelen hebben als jou… dan zal je dat als normaal beschouwen en ook echt gaan geloven dat het zo hoort. Spendeer dus tijd met mensen die je challengen, mensen die een stap verder staan dan je, mensen die je naar een hoger niveau tillen.

Kies bewust met wie je omgaat!

 

Wees bereid om te veranderen

Veel mensen zoeken naar een soort van stabiliteit en veiligheid. Dat is ok. Langs de andere kant is verandering onvermijdelijk. Jij bent vandaag niet meer wie je 5 jaar geleden was: je hebt nieuwe vaardigheden aangeleerd, hebt nieuwe mensen ontmoet, nieuwe gewoontes gekweekt, nieuwe gedachten patronen, …

Als jij elke dag opnieuw het zelfde zou moeten doen professioneel dan zal het na een tijd bandwerk lijken en je nog 0,0 (nul komma nul) uitdaging geven… je hebt dus verandering nodig. Verander bewust eens iets in je dagelijkse routine, doe eens iets buiten je comfortzone, …

Verandering en groei gaan hand in hand. Je groeiproces is ook nooit ‘af’.

 

Vind je passie

Vind datgene wat je super interessant vindt, waar je over wilt bijleren, waar je je in wilt verdiepen, …

Niet iedereen wordt geboren met een passie. Je kan het cultiveren zolang het gealigneerd is met je eigen principes en verlangens. Het plezier dat je vindt in het zoeken naar je passie zet zich ook over op andere aspecten van je leven.

Wanneer je datgene vindt dat je hart verwarmt is elke dag een geschenk.

Passie tilt je leven naar een hoger niveau.

 

Gedachten zijn krachtig – cultiveer de juiste gedachten

Gedachten sturen je gedrag en ook je emoties aan. Ze bepalen dus mee wat je voelt en wat je doet, welke stappen je zet.

Als je een leven van overvloed en succes wilt moet je ook in die termen gaan denken zodat je de nodige acties kan nemen.

Je denken is een krachtig middel, kies ervoor om positief en in overvloed te denken en neem vervolgens de nodige acties.

 

Gebruik je intuïtie

Je verstandelijk oordeel is belangrijk. Wat veel mensen vergeten is dat je intuïtieve oordeel nog veel meer onderbouwing biedt.

Intuïtie zou je kunnen beschouwen als de computer van je onderbewuste. Het houdt rekening met ervaringen uit je verleden en patronen die regelmatig terugkomen in je leven. Ook al kan je het niet verklaren, je ‘intuïtieve computer’ heeft het dikwijls bij het rechte eind.

Je intuïtie is het fluisteren van je ziel.

 

Werkplezier bestaat

Hard werken en lachen of plezier hebben kunnen wel degelijk samen gaan. Het is niet omdat je lacht dat je de zaken niet serieus neemt. De beste ideeën, de grootste innovaties komen op moment van ontspanning. Flow ontstaat wanneer je je amuseert, wanneer je je goed in je vel voelt.

Menselijke verbinding wordt ook veel makkelijker gemaakt als er gelachen wordt. Lachen terwijl er gewerkt of vergaderd wordt wil dus enkel zeggen dat je nog meer open staat voor nieuwe opportuniteiten. Als je plezier hebt krijg je ook meer gedaan.

Werken en leven gaat over plezier maken, waarbij 1+1=3 geldt.

Call to action

Hoe zou je leven veranderen als je al deze wijsheden al zou toepassen? Wat zou er anders zijn?

Welke van bovenstaande levenslessen zou vandaag al een grote hefboom kunnen zijn?

  • geluk vinden in het nu
  • weten dat je meer bent dan enkel je job
  • openstaan voor verandering
  • je passie vinden
  • krachtige gedachten cultiveren
  • naar je intuïtie luisteren
  • plezier vinden in je werk

Met welk effect als je het zou gaan toepassen?

Wat is de eerste stap die je hiervoor neemt?

Proost, op het integreren van deze wijsheid,

Alies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen; annelies@a-lissome.be .

 

#werkplezier #passie #verandering #levenslessen

Leef in het nu

Je bent veel meer dan je job

Sta jezelf toe om te veranderen + Vind je passie

Cultiveer krachtige gedachten + Luister naar je intuïtie

Vind plezier in je werk