Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

5 sleutels om succes te bereiken in alles wat je onderneemt

Hoe succes bereiken in alles wat je onderneemt?

 

Mogelijks hoor je het niet graag, maar succes komt echt niet vanzelf, daar moet aan gewerkt worden. Als ondernemer vind ik het niet erg om hard te werken, soms heel hard te werken. Dat is mijn keuze. Ik heb ook respect voor mensen die ervoor kiezen om (veel) minder te werken en niet alles op alles willen zetten om ‘succes’ te bereiken. Beide standpunten, en alles wat daartussen, erboven of eronder ligt is helemaal ok, zolang je je er zelf goed bij voelt.

Als succes, in welke vorm dan ook, ergens op je ‘wish list’ voorkomt zit de kans er dik in dat je je mouwen zal mogen opstropen en al je potentieel mee in de strijd zal moeten gooien naar dat succes.

Wil je een B&B gaan uitbaten in Frankrijk? Wil je eindelijk voor die fel gegeerde promotie gaan? Wil je een eigen multinational uit de grond stampen? Wil je werelds’ nummer 1 voetbalcoach worden? …

 

Hieronder vind je een aantal sleutels die je zullen helpen om te bereiken wat je wilt. Ze zullen een steun zijn om het succes te bereiken in alles wat je onderneemt.

 

Ontwikkel je zelfvertrouwen!

Geloof in jezelf! Geloof in je kunnen! Weet dat je succesvol kan worden. Weet dat je al het potentieel hebt om datgene te bereiken wat je wilt, als je er je gedacht van maakt, en zodanig op gebrand bent om datgene te bereiken wat je het liefste wilt. Mogelijks is wat je wilt ver gegrepen of moeilijk te bereiken en toch, je zal overwinnen. Als jij niet in jezelf gelooft, wie wel? Als jij gelooft in jezelf, dan kan je dat! Als jij denkt dat je de juiste skills hebt, dan is dat zo! Bouw dus aan je zelfvertrouwen en laat je niet tegenhouden door de buitenwereld. Ga voor wat jij wilt!

PS Waardevolle kritische input kan ook een middel zijn om je te challengen en je verder te doen groeien!

 

Neem risico’s!

Sommigen denken misschien dat het zot is om risico’s te nemen en toch is het dat niet. Een risico nemen kan je veel verder brengen dan waar je al staat. Durf jij wat geld te investeren om iets gedaan te krijgen? Durf jij iets uitbesteden aan een expert om het niet zelf te moeten doen (en er uren tijd in te steken en het nog niet goed genoeg te vinden)? Als je niet bereid bent om te investeren in je succes, hoe graag wil je je succes dan? Als je absoluut succes wilt bereiken zal je hier en daar toch eens een risico moeten durven nemen. Een pand huren of kopen, mensen aanwerven, een maand geen betalende opdrachten uitvoeren om content te ontwikkelen, … het risico kan zich op allerlei manieren uiten.

Mensen die risico’s durven nemen zijn meestal ook veel minder bang om fouten te maken en dat leidt ons naadloos naar de volgende topic.

 

Maak fouten!

Fouten zijn een boodschap die je zeggen dat je iets niet juist hebt gedaan en het beter anders aanpakt. Denk je echt dat de meest succesvolle mensen op deze planeet geen fouten maken? Ze maken fouten, massa’s zelfs, corrigeren ze en doen weer verder.

Aanvaard fouten. Aanvaard dat fouten een inherent gegeven zijn bij succes. Fouten maken is onvermijdbaar. Iedereen die succes heeft bereikt kan je zeker legio verhalen vertellen van de fouten die hij of zij onderweg heeft gemaakt. Fouten maken is dus geen slecht iets, het is een kans! Een kans om het (nog) beter te doen.

Wen dus aan fouten maken. Wen eraan dat fouten maken helemaal ok is.

Je faalt niet als je fouten maakt. Je faalt als je opgeeft. En dan nog, als het feit dat je opgeeft een weloverwogen keuze is, dan faal je nog altijd niet!

 

Werk met een mentor / coach!

Bijna elk succesvol persoon werkt wel eens met een mentor / coach / klankbord. Deze personen begeleiden je door moeilijkheden, durven kritische vragen te stellen, duiden op mogelijke risico’s, geven input uit eigen ervaring, …

De wereld van een ondernemer of iemand die succes nastreeft kan soms beangstigend en eenzaam zijn. Iemand die je begeleidt op je pad, die je aanmoedigt, je steunt in het gedaan krijgen van dingen, je helpt verder te doen na een fout, … is een ware zegen. Zelf heb ik verschillende mentoren, in verschillende vormen: de trainers van opleidingen die ik volg, business coaches, mijn partner, vriend(inn)en, … Hoe jong of oud je ook bent, een mentor is altijd een welkome gids.

Zoek de mentor(en) die je nodig hebt die je kunnen helpen doorheen het proces dat je moet afleggen om het succes te bereiken dat je nastreeft. Er zijn er zo veel. Neem je tijd om met een aantal het gesprek aan te gaan en kies dan diegene die het meeste bij je past/waar je het meeste nood aan hebt.

 

Neem nu actie!

Actie nemen, nu actie nemen is een van de meest belangrijke tips om succes te bereiken. Succes komt echt niet zomaar op je deur kloppen. En dan nog, als het zou aankloppen, zou je open doen? Ben je bereid om de ‘dealen’ met alles wat succes dan inhoudt?

Succes is niet een eenmalig event, het is een continu proces. Het grote verschil tussen die mensen die succes bereiken en diegenen die het niet halen is … ACTIE. Zonder actie geraak je nergens dus maak er een gewoonte van om elke dag actie te ondernemen. Wees niet bang om te werken. Zorg dat het gebeurt! En wil jij iets niet doen (om welke reden dan ook) dat gedaan moet worden, zorg dan dat iemand anders het doet en betaal er eventueel voor.

Neem actie, niet vandaag, niet morgen of overmorgen en niet binnen een jaar… neem NU actie.

Enig idee wat meestal de hindernis naar succes is? Jezelf!

Wil je succes? Neem dan nu actie en ga voor wat je wilt!

Als je deze 5 tips dagelijks toepast zal je zien dat ze resultaten opleveren. Als succes makkelijk bereikbaar zou zijn zou iedereen succesvol zijn.

Maak er een geweldige reis van! Elke dag creëer je je eigen toekomst!

 

Call to action

Welke van de 5 bovenstaande tips pas je al toe? … geweldig!

Aan de welke is het nog een beetje (of veel) werk?

Welke zou het grootste hefboomeffect hebben en wil je onder de aandacht houden de komende weken?

Wie kan je hierbij helpen? Wie mag je hierin uitdagen en begeleiden?

 

Proost op jouw succes!

Alies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via annelies@a-lissome.be of via de contactformulieren op de persoonlijke pagina’s van onze coaches.

 

LinkedIn - Facebook - Twitter - Instagram - Youtube

 

#zelfvertrouwen #actie #foutenmaken #coaching