Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

10 tips voor geluk en succes van Warren Buffett

Tips voor geluk

 

Warren Buffett kan wel wat vertellen over rijk en succesvol worden. Dit ‘orakel van Omaha’ geeft graag advies aan diegenen die in zijn voetstappen willen treden. Je vindt heel wat over zijn gedachtengoed op internet.

In 2015 verzamelde de financiële site GOBankingRates 14 adviezen die hij gaf aan mensen die afstudeerden. Zijn tips zijn geldig advies voor de jonge mensen, en ook even geweldig voor de reeds meer mature professional. Het is dus voor elke leeftijdsklasse omdat iedereen er iets van kan leren. We verzamelden onze ‘golden 10’.

10 tips voor geluk en succes van Warren Buffett

 

Voor alles, investeer in jezelf

In jezelf investeren is het beste dat je kan doen, alles wat je eigen talenten nog beter maakt. Het kan gaan over het volgen van een verdere opleiding of training, het lezen van een boek, het verbeteren van een vaardigheid die je al kan, iets compleet nieuws aanleren, op je werk, in een vereniging, tijdens je privé tijd, het maakt niet bij.

13 redenen om in jezelf te investeren.

 

Zorg voor je lichaam en je geest

Je hebt maar 1 lichaam en maar 1 geest. Ze moeten de ret van je leven meegaan. Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden én hebben impact op elkaar.

Verzorg je lichaam en je geest of voor je het week ben je fysiek of mentaal een wrak tegen dat je 50 bent. Het is wat je vandaag doet bepaalt hoe je lichaam en geest zullen functioneren over 10, 20 of 30 jaar.

 

Neem afscheid van slechte gewoontes, reeds als je jong bent

Gewoontes kunnen je maken of kraken, afhankelijk of het goede gewoontes zijn of niet. Een slechte gewoonte kan er echt voor zorgen dat je helemaal vastzit en geen meter opschiet richting je doel. Je zelf-saboteur is dan aan het werk.

Stap uit de slechte gewoonte voor het je helemaal in z’n ban heeft. Bouw de slechte gewoonte zo snel mogelijk om naar goede gewoontes. In plaats van bijvoorbeeld elke dag om 4u een reep chocolade of zoete koek te eten kan je dat vervangen door een potje magere yoghurt met wat honing of een stuk fruit.

Hoe jonger je bent, hoe makkelijker het is om een slechte gewoonte om te buigen. Dat wilt echter niet zeggen dat dat niet gaat, als je wat ouder bent. De ketting van slechte gewoontes bouwt op beetje bij beetje tot die ketting zo sterk is dat hij nog moeilijk te breken valt. Begin er dus vandaag nog aan want gewoontjes kan je op elk moment terug afleren.

Hoe een slechte gewoonte toch veranderen?

 

Ken je eigen sterktes en bouw erop

Gebruik je kennis en ervaring om aan de slag te gaan met wat je al goed kan en vermijd om te veel met je ‘ontwikkelpunten’ (sommigen noemen dit ook wel zwaktes) bezig te zijn. Je hoeft echt geen expert te zijn in alles. Wel is het goed om je grens te kennen: wat is de perimeter tot waar je kennis gaat? En wat valt erbuiten? Dit weten en kunnen benoemen is cruciaal.

Een leider kent zijn sterke kanten.

Riskeer nooit wat je nodig hebt voor iets wat je niet nodig hebt

Een risico nemen is ok, zolang je het doet voor de juiste redenen. Een groot risico nemen terwijl dat op dat moment geen goed idee is kan nefaste gevolgen hebben en leiden tot een desastreuze toekomst.

Als je iets riskeert dat belangrijk voor je is, voor iets dat onbelangrijk is, heeft dat geen enkele zin.

 

Vind werk dat je super graag doet

Eigenlijk zou je de job moeten doen dat, zelfs als je stinkend rijk zou zijn, nog steeds zou doen. Iets waar je met plezier voor opstaat. Iets waar je blij van wordt, …

Je leert bij, bent enthousiast en springt ’s morgens vroeg uit bed om weer bij te leren. Je kan er niet naast zien (je voelt het in alle vezels van je lijf). Een job vinden die je super graag doet betaalt uiteindelijk veel beter dan een goedbetaalde job.

Passie voor je werk kan je ook ontwikkelen.

31 vragen om je passie te vinden.

 

Omring jezelf met rolmodellen

Breng tijd door met mensen waar je naar opkijkt, mensen waar je van kan leren, mensen die kwaliteiten hebben die jij heel erg graag wilt ontwikkelen. Volg hen online en als het mogelijk is kunnen ze misschien echt je mentor worden. Kies voor mensen die al staan waar jij zou willen staan. Pas toe wat je hen ziet doen en je zal zien dat je stilaan in de juiste richting evolueert.

 

Overwin je angsten

Laat angst je niet tegen houden om dingen te doen, zeker die dingen die je moet doen om succesvol te worden. Als er dingen zijn waar je bang van bent, of waarvan je weet dat het een zwakke(re) plek is, doe wat je moet doen om er beter in te worden, de angst te overwinnen en je er comfortabel bij te voelen.

Hoe ga je van angst naar ‘ik kan het aan’?

 

Tijd kost geld. Gebruik je tijd slim

Er zijn 24u in een dag. Niet meer en niet minder. Laat je agenda niet vol lopen met nutteloze meetings en taken, of je nu veel geld verdient of niet. Kies waar jij je tijd wilt aan spenderen en bescherm bij manier van spreken ook die tijd.

Heb je tijd te kort? Dan zijn hier 10 manieren om extra tijd te toveren.

 

Ga nooit een geweldige opportuniteit uit de weg

Wanneer mooie opportuniteiten langskomen moet je ze met beide handen vastpakken. Net zoals ‘seize the day’ is het dan ‘seize the opportunity’. Wanneer je de kans krijgt om iets groots te doen dat ook nog goed voelt, doe het dan. Grijp je kans als die zich voordoet want je krijgt er geen 100 in je leven.

 

Call to action

Welke van bovenstaande adviezen neem je al ter harte? Proficiat!

Wat is het impact van de adviezen die je vandaag nog niet toepast?

Wat is het eerstvolgende advies dat je ter harte wilt nemen?

Welke stappen zet je daar vandaag al naartoe?

 

Proost op geluk en succes,

Annelies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen; annelies@a-lissome.be . ‚Äč

 

#geluk #succes #tijd #angst