Loopbaanbegeleiding is super zinvol als je voldoende afstand kan nemen van je situatie, verbonden bent met je gevoel en voldoende veerkrachtig bent… en natuurlijk als je een loopbaanvraag hebt.
Een burn-out coach en loopbaancoach zijn niet (noodzakelijk) dezelfde. Herstel van een burn-out mag zelfs niet met de VDAB loopbaancheques. Heb jij een burn-out, of symtomen van een burn-out, dan dien je eerst de nodige stappen tot herstel te zetten voor je je terug gaat focussen op werk en loopbaanbegeleiding. Het is een proces dat de nodig tijd en ontspanning vergt. Wees dus mild voor jezelf.
Het voorkomen van burn-out en het voorkomen van herval, evenals het terugkeren naar de werkvloer (re-integratie) kan dan weer wel met loopbaancheques. Wat waren de aanleidingen van de uitval? Voor welke signalen moet je (meer) aandacht hebben? Hoe kan je voorkomen dat het nog eens gebeurt? Hoe wil je terug opstarten? Aan wie wil je wat vertellen? Waar ben je bang voor, als je terug zal starten,…
Heb je andere - niet werk- of loopbaangerelateerde – problemen, dan heb je misschien nood aan een life coach, psycholoog of therapeut.
Natuurlijk is er tijdens de loopbaanbegeleiding plaats voor je verhaal, een lach en een traan. Het kan, naar wat je gelezen hebt, echter ook zijn dat we je doorverwijzen naar een arts of andere hulpverlener als we denken dat daar nood aan is. Merk je dat je innerlijke batterij niet voldoende opgeladen is, maak daar dan eerst werk van, en contacteer daarna dan een loopbaancoach.
Twijfel je of je er klaar voor bent? Contacteer gerust een coach in je buurt of vraag het aan je arts.