Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

Hoe jezelf introduceren bij onbekenden?

Hoe jezelf introduceren bij onbekenden?

 

Ben je (wat) zenuwachtig op een netwerkevent? Dan ben je net als velen anderen in de ruimte. We zijn allemaal mensen en hebben voor een deel ook dezelfde angsten: zal die persoon met wel leuk of interessant vinden, heb ik wel iets te vertellen, wat als het niet klikt... zijn mogelijks gedachten die door je hoofd spoken. Wees dus gerust en onthoud gewoon dat iedereen die op een netwerkevent is nieuwe mensen wilt ontmoeten, contacten wilt leggen, zaken wilt doen.

 

Naar een netwerkevent ga je niet om alleen te blijven staan, dus hier komen 13 tips om die belangrijke eerste stap (makkelijker) te zetten.

  1. Ontspan en amuseer je. Wees gewoon jezelf, je hebt niets te bewijzen op een netwerkevent.

  2. Wees positief. Een vreemde is een mogelijks een vriend die je nog niet ontmoet hebt. Een positieve attitude brengt je veel verder dan geklaag en gezaag.

  3. Houd de situatie open. Sta bij voorkeur met je rug naar de muur en je gezicht naar de ingang, op die manier houd je een goed overzicht van de ruimte en zie je zelf ook wie er binnenkomt en buitengaat.

  4. Kies iemand uit waarmee je wilt gaan praten. Zoek naar iemand die er leuk uit ziet (en misschien ook alleen staat).

  5. Neem een moment van rust. Drink even iets en verzamel je gedachten. Bepaal van tevoren wat je van deze persoon te weten wilt komen, hoe je het gesprek zal aanvangen, ...

  6. Stap op de ander af.

  7. Maak oogcontact en glimlach. Hiermee heb je voor een groot deel al een uitstekende eerste indruk gemaakt.

  8. Vraag of je erbij mag komen staan. Als de persoon open staat om te netwerken (wat komt hij/zij anders op een netwerkevent doen?) zal je zelden ‘neen’ horen!

  9. Geef een handdruk.

  10. Stel jezelf voor met voor en achternaam. De rest is op dit moment echt nog niet van belang.

  11. Begin met een paar eenvoudige vragen. Een simpele, oppervlakkige conversatie leidt tot ontspanning en een contact waarin vertrouwen ontstaat. Na een tijdje kan je, als je dat wil, overstappen op het business deel. Zorg dan zeker dat je elevator pitch on top of mind is.

  12. Neem vriendelijk afscheid als de conversatie gedaan is.

  13. Volg online op. Link via je sociale media met de personen die je ontmoette.

 

Call to action

Wanneer is het volgende netwerkevent waar je naartoe zal gaan?

Welke doelen stel je jezelf voor dat netwerkevent?

Wat zal je anders doen dan anders?

Welke resultaten zou dat mogelijks kunnen geven?

 

Proost op een fijne netwerkervaring met onbekenden!

Alies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via annelies@a-lissome.be of via de contactformulieren op de persoonlijke pagina’s van onze coaches.

 

LinkedIn - Facebook - Twitter - Instagram - Youtube

 

#netwerken #netwerk #netwerkgesprek