Sofie
Meyer

Authentiek, Nieuwsgierig, Aanmoedigend, Bezieler, Groeistimulator

We kunnen er niet omheen: we moeten langer werken. Een loopbaan duurt gemiddeld een dertigtal jaar. Als je er even over nadenkt, besteed je heel wat uren van je leven op het werk. Niet verwonderlijk dus dat een job, en alles wat daarbij hoort, zoveel impact heeft op je leven. Naast zekerheid en goede arbeidsvoorwaarden, zijn als werknemer meer en meer een aantal kwalitatieve aspecten belangrijk. Een zinvolle tijdsbesteding, een aangename werkomgeving met fijne collega’s, flexibiliteit, aandacht voor persoonlijke groei, een goede balans tussen werk en privé, werkbaar werk ... Afhankelijk van jouw voorkeuren - en of die al dan niet zijn ingevuld in je huidige job - kan je op jouw professionele levenspad geconfronteerd worden met momenten van twijfel, frustratie, onzekerheid. Ik wil je begeleiden om die moeilijke momenten om te buigen naar iets positiefs. Zodat jij de stappen kan zetten die jou dichter brengen bij jouw doel, en bij jezelf.

Wat kan ik jou bieden? Ben je op zoek naar iets anders, maar weet je nog niet goed naar wat? Wil je doorgroeien binnen je organisatie, maar ben je daarin geremd? Word je op je werk geconfronteerd met een lastige situatie of verandering? Of zoek je ondersteuning voor een specifiek probleem? Dan ga ik met jou aan de hand van concrete vragen en opdrachten op zoek naar oplossingen, en antwoorden.

Wie ben ik? Mijn ervaringen binnen HR, communicatie en veranderingsmanagement vloeien voort uit mijn interesse in de mens, zijn omgeving en zijn relaties. Doorheen de jaren heb ik me verdiept in de essentie van goede communicatie, hoe om te gaan met verandering, stress & burn-out, en authentiek handelen (volgens je innerlijke waardenkader). Om die ervaringen op een professionele manier in te zetten ten dienste van anderen, heb ik me via verschillende opleidingen verder ontwikkeld. Verder combineer ik een job, waarin ik mensen begeleid om hun rol als leider in een veranderende organisatie ten volle te kunnen opnemen, met loopbaanbegeleiding en coaching. Ik ben er immers van overtuigd dat - door met beide voeten in de praktijk te staan - ik mensen beter kan helpen. Ten slotte ervaar ik als werkende mama van twee jonge kindjes aan den lijve de dagelijkse tijdsdruk, en de uitdaging om persoonlijke ambities te combineren met verwachtingen vanuit mijn omgeving.

Sofie's favoriete thema's

 • Duurzame ontwikkeling

 • Balans werk-privé

 • Omgaan met verandering (change management)

 • Stress & burn-out

 • Verbindende communicatie

 • Hoogsensitiviteit

 • Leiderschap

 • Solliciteren

 • Zelfsturing

 • Personal branding

 • Loopbaankeuzes

 • ...

Wegens het corona virus en het impact ervan op werk en leven is het bij A-Lissome ook mogelijk om je coaching sessie(s) online te laten doorgaan. Hier zijn verschillende gratis en gemakkelijke tools voor. Bespreek het met je coach, hij/zij informeert je met veel plezier over de mogelijkheden!

Neem contact op met
Sofie