Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

De liefde van mijn leven? Mijn job!

Wat als je job de liefde van je leven is?

 

14 februari. Valentijn. Hopelijk vier je die dag met de liefde van je leven, een man of een vrouw.

Of ben je getrouwd met je werk?

Tegenwoordig kun je er overal over lezen. Vrouwen én mannen die hun missie leven. Hoe ze hun veilige comfort durven los te laten. Dat ze een weg kiezen, die echt bij hen past. Waar ze een warm gevoel van krijgen. Een goed gevoel, een dankbaar gevoel. Een echt succes gevoel van binnen. Liefde voor je werk.

Iets dat je zo gemakkelijk afgaat omdat het van nature bij je aansluit.

Hoe is dat eigenlijk? En is dat altijd leuk en gemakkelijk?

Je job of je werk zou verschillende behoeftes moeten invullen. Deze behoeftes zijn voor eenieder anders. Een belangrijke “primaire” behoefte is bijvoorbeeld: geld verdienen. We hebben geld nodig voor een dag boven ons hoofd, om eten te kopen, om onze kinderen te kunnen voeden, om luiers te kopen, de rekeningen te betalen of om op vakantie te gaan en ga zo maar door.

Je werkt dus vaak vanuit die eerste behoefte, om geld te verdienen. Daarnaast dient het werken vaak ook voor je sociale ontwikkeling. Je leert mensen kennen, maakt vrienden en connecteert op een andere manier dan de liefde die je mogelijk thuis in de zetel vindt na een dag werken. Je bent uit je huiselijke omgeving en je kunt je focussen op je eigen groei en maatschappelijke bijdrage, wanneer je aan het werk bent.

Als je een nog stapje dieper gaat dan je eigen persoonlijke groei en je maatschappelijke bijdrage, kom je misschien in de buurt van de missie die je hier op aarde te volbrengen hebt. Ik weet het, het klinkt fluffy, maar het is wel zo. Als jij elke dag kan doen wat je missie is zal je automatisch meer liefde krijgen voor het werk wat je doet. In de missie die je leeft en beleeft. Je volbrengt veel meer, dan alleen de taken van je job. Je doet dan veel meer dan geld verdienen, groeien of een bijdrage leveren.

Je werkt niet meer op de razende automatische manier. Maar je leeft voor je missie en daar vloeit werk uit. Het gaat precies vanzelf, er ontstaat een ‘flow’.

Wanneer je liefde voor je werk voelt, komt daar veel meer bij kijken dan alleen een prettig, dankbaar gevoel. Er komt een stuk vertrouwen bij kijken, maar ook veel rust en innerlijke vrede. En wat dacht je van het herontdekken van je eigen kracht?

Al deze positieve aspecten van het leven voor je werk, zullen je krachtig laten voelen.

Rozengeur en maneschijn? Dat valt reuze mee. Niet is zo verrassend als het leven en ook in dit aspect heb je valkuilen, waar iedereen met een liefde voor de job, ook wel eens in valt.

Wanneer je leeft voor je job, geef je veel van je energie aan je job en te bereiken doelen. Soms kan het lastig zijn om dan je grenzen te bewaken. Hoe voel ik mij? Hoe staat het eigenlijk met mijn lichaam? Hoe gaat het met me, naast mijn job?

Hoe dan ook, wat er ook gebeurt, waar je ook tegen aan loopt: laat je niet omver blazen. Jij durft doen wat je hart begeert. Om dromen waar te maken en te leven voor jouw levensdoel. Dat is sowieso een echte job.

Weet je het nog niet allemaal duidelijk en wil je hier graag in evolueren? Dan helpen deze tips jou om de eerste stappen te zetten naar geluk in je job en liefde voor je baan:

Want waar een wil is..

4 Tips voor het waarmaken van jouw lievelingsjob:

 

Werken mag leuk zijn

Een job vinden waar je van houdt, betekent dat je iets mag gaan vinden waar jij als persoon blij van wordt. Waar word jij echt happy van?

Misschien is het slechts een kleine carrière switch? Misschien weet je al langere tijd wat je eigenlijk écht graag zou willen doen, maar schuif je deze stap telkens voor je uit. Dit kan verschillende redenen hebben, maar vaak zijn dit redenen die niet echt relevant zijn. Wat heb je te verliezen als je kiest voor een andere job, een die die écht bij je past? En misschien nog wel belangrijker.. Denk er eens aan wat het je allemaal zou brengen!

 

Van krampachtig vasthouden naar vertrouwelijk loslaten

Zet eens op een groot vel papier waar je blij van wordt, waar je hart een sprong van maakt. Fantaseer, droom en praat er over. Tegenwoordig willen we het liefst alles nu meteen. Maar wat zou er gebeuren als je het kan loslaten? Vertrouw erop dat je je wensen hebt uitgesproken en kijk om je heen naar passende kansen voor jouw lievelingsjob voor een lievelingsleven. Maar vermijdt het krampachtige vasthouden aan ‘dat moet echt zo’ en ‘het moet nu’. Geef het tijd om zich te ontvouwen…

 

Zoek gelijkgestemden en lift elkaar omhoog

In situaties waar je voor nieuwe uitdagingen staat is het fijn om met mensen te zijn die de nieuwe uitdaging begrijpen. Mensen waarmee je kan sparren en de energie voor jouw doel omhoog kan brengen. Ga eens op zoek in je omgeving, kijk op social media en vraag iemand om eens een tas koffie te gaan drinken, gewoon omdat het kan én omdat het werkt! Deze ‘A-Mensen’ zijn je steun- en toeverlaten die je sneller naar een hoger niveau tillen.

Houd van jezelf en de rest komt vanzelf

Het is heel erg goed dat je bezig bent om van je doodnormale job je lievelingsjob te maken.

Dankbaar zijn voor wie je bent en wat je doet en kan, helpt je in de verrijking van je gedachten en dat zal je ruimte geven in je hart.

Zie je eigen waarde, zorg voor jezelf en heb jezelf lief.

Ontspan en vier het leven! De dingen die goed lopen én de dingen die minder goed lopen en waaruit je kan leren.

 

Houd van jezelf en de rest komt vanzelf

Het is heel erg goed dat je bezig bent om van je doodnormale job je lievelingsjob te maken.
Dankbaar zijn voor wie je bent en wat je doet en kan, helpt je in de verrijking van je gedachten en dat zal je ruimte geven in je hart.
Zie je eigen waarde, zorg voor jezelf en heb jezelf lief.
Ontspan en vier het leven! De dingen die goed lopen én de dingen die minder goed lopen en waaruit je kan leren.

 

Call to action

Hoe ver sta jij in het bepalen of bereiken van ‘de liefde van je leven’ professioneel?

Welke van de 4 bovenstaande tips kan je echt wel aanscherpen?

Hoe ga je dat doen? Wie kan je hierin ondersteunen?

 

Proost, op de liefde van je leven

Annelies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina of in Loopbaaninspiratie. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen; annelies@a-lissome.be .

 

#dromen #werkplezier #netwerken #liefde #Ilovemyjob