Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

8 eenvoudige tekenen dat je al succesvol bent

Tekenen dat je al succesvol bent

 

Als je je altijd vergelijkt met mensen die beter zijn dan jij is het makkelijk om het gevoel te hebben dat je helemaal niet succesvol bent. Je als zangeres vergelijken met Madonna zal je niet happy maken (zeker niet als je je inkomen vergelijkt J). Je als ondernemer vergelijken met Richard Brandson is ook niet echt fair…

Het nadeel van vergelijken is dat er altijd wel iemand zal zijn die beter is dan jij, meer verdient dan jij, meer mensen in dienst heeft, origineler uit de hoek komt, meer vrije tijd heeft, … gelukkiger lijkt.

Laat ons dus stoppen met onszelf te vergelijken en gewoon al eens kijken van waar we komen en waar we vandaag al staan.

 

Hier zijn een aantal signalen waaruit je kan leren dat je het beter hebt dan je denkt en mogelijks dus eigenlijk gelukkiger mag zijn dan je bent…

 

Je voldoet niet (meer) aan ieders verwachtingen, wel aan die van jou

Wanneer je stopt met iedereen (de maatschappij, je vrienden, familie, …) te willen behagen zal je merken dat succes meer en meer je richting uit komt. Je luistert dus niet meer naar de input van iedereen of houdt er niet altijd meer rekening mee maar focust voornamelijk op wat belangrijk is voor jou.

Een van de enige dingen die je moet doen om succesvol te zijn is aan je eigen verwachtingen voldoen. Wil jij graag een carrièreswitch maken en tuinen gaan aanleggen (na een IT loopbaan), doe dat dan! Wil je graag in je huidige job blijven terwijl iedereen rondom jou zegt dat je een andere job moet zoeken, doe dat dan! Als je je eigen dromen volgt ben je succesvol.

 

Je ruilt comfort in voor avontuur

Voor vele mensen is het leven voorspelbaar en daar is niets mis mee alleen is dat voor vele anderen oersaai. Je bent meer en meer succesvol als je comfort en voorspelbaarheid inruilt voor avontuur en opwinding, wanneer je een monotoon leven inruilt voor eentje vol rijke ervaringen en geweldige herinneringen.

Leef jij of word jij geleefd? Als je naar de volgende jaren in je leven en loopbaan kijkt, heb je daar dan écht zin in?

 

Je probeert dingen zonder (op voorhand) het resultaat te kennen

De meest succesvolle mensen zijn ooit met iets begonnen waarvan ze niet wisten wat het resultaat zou zijn. En dit kan je elke keer opnieuw proberen tot je verkrijgt wat je wenst. Eens je deze experimenteerfase leert omarmen zullen de resultaten ook stilaan beter worden. Wanneer je, ook in tijden van onzekerheid, voor jezelf opkomt zal je merken dat je zelfvertrouwen groeit. Als je altijd doet wat je altijd deed zal je immers altijd krijgen wat je altijd kreeg.

Succes komt door dingen te proberen zonder op voorhand de outcome of het resultaat te kennen.

 

Je ziet fouten maken als een geschenk, een leerproces

Fouten maken op zich is niet zo leuk en toch is het langs de andere kant een excellente manier om te leren en groeien. Er zullen altijd momenten zijn dat je iets probeert, dat er uitdagingen op je pad komen, obstakels te overwinnen zijn. Doorzettingsvermogen wint altijd...

Welke succesvolle persoon ken jij die nog nooit fouten gemaakt heeft? Ze maken fouten bij de vleet en leren ervan. Ook ik, nog steeds, en ik hoop dat ik van mijn fouten mag blijven leren.

Als je dus je fouten omarmt, er verantwoordelijkheid voor neemt en eruit leert, dan ben je al succesvol!

 

Je hebt (vele) momenten waarin de tijd vliegt

Als je in je leven momenten hebt waarbij je (mentaal) in een staat van moeiteloosheid terecht komt, een flow-gevoel hebt, … ook dan ben je succesvol. Activiteiten doen die je in die staat brengen laat een groot gevoel van vervulling en voldoening achter, juist omdat op zo’n momenten de tijd voorbij vliegt… Denk maar eens aan een moment dat je de tijd helemaal uit het oog verloren bent – op het werk of thuis – dat is flow!

 

Je wordt bedankt voor iets wat je deed/doet

Succesvol zijn is ook als iemand je bedankt voor wat je voor hem of haar gedaan hebt. Of het nu een mooi kapsel knippen is, een ingewikkelde formule uitleggen, een presentatie in elkaar steken, … Succes ontstaat dus dikwijls maar in relatie tot anderen. Het gaat dus niet over jezelf maar over wat je voor anderen hebt betekend/betekent/zal betekenen.

Jij kan anderen dus ook een gevoel van succes geven door hen te bedanken voor wat ze voor je deden/doen/zullen doen.

 

Je kiest zelf wie je vrienden zijn en bent hecht met hen

Als er in je dichte vriendenkring 2 personen zijn die je volop vertrouwt, waar je alles tegen kwijt kan en je op kan bouwen, dan ben je goed bezig en ben je succesvol. Het positieve impact van dit soort relaties is meer dan je zou verwachten.

Sommige mensen hebben vrienden die ze liever kwijt dan rijk zijn. Sommige mensen hebben klanten die bijna niets opbrengen en toch quasi alle problemen veroorzaken. Je kan er echter voor kiezen om die ‘vrienden’ niet meer te ontmoeten en die ‘klanten’ niet meer te bedienen…

Succesvolle mensen trekken succesvolle mensen aan! Geweldige medewerkers willen dus voor geweldige bazen werken. Als de mensen rondom jou je energie geven en de mensen zijn die je rondom je wilt, dan ben je succesvol. Indien dat niet het geval is moest je misschien eens nagaan wie je liever niet meer zo dicht bij jou hebt.

 

Je hebt een doel

Mensen met een (duidelijk) doel voor ogen zijn meestal gefocust, gepassioneerd, toegewijd, … en zullen er ‘alles’ aan doen om dat doel te bereiken. Bovendien werkt dat aanstekelijk. Dat maakt ze ook succesvol. Het lijkt alsof ze geen angsten kennen.

Als je je doel of zingeving ontdekt geeft dat een ongelofelijke kracht, het geeft drive en goesting, elke keer weer en dit staat los van hoeveel geld je dan verdient en wat andere ervan denken.

Als jij JOUW leven leidt is dat het mooiste succes dat er is.

 

Call to action

Op welke van de 8 hierboven genoemde aspecten scoor je al goed?

Aan welke tekenen van succes heb je nog wat werk?

Wat moet je zelf loslaten om meer succesvol te zijn?

Wat start je om ervoor te zorgen dat je succesvoller zal zijn?

Wie kan je hierbij helpen?

 

Proost op je succes!

Alies

 

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via annelies@a-lissome.be of via de contactformulieren op de persoonlijke pagina’s van onze coaches.

 

LinkedIn - Facebook - Twitter - Instagram - Youtube

 

#succes #doelenstellen #dankbaarheid #passie #doorzettingsvermogen

Je handelt naar je eigen verwachtingen en kiest voor uitdagingen

Je probeert nieuwe dingen uit en ziet fouten als feedback

Je hebt momenten waarin de tijd vliegt en je helpt anderen

Je kiest je dichte vrienden en je hebt een doel